Política 03/01/2020

Lastra (PSOE): "Tenim dubtes seriosos que la JEC sigui competent per adoptar aquests acords"

La portaveu dels socialistes acusa la "dreta i la ultradreta" de voler "boicotejar la investidura de Pedro Sánchez"

A.m.
2 min
Lastra atén els mitjans / ARA

BarcelonaEl PSOE ha reaccionat amb desconfiança a les ordres de la Junta Electoral Central (JEC) de fer efectiva la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras. A hores de l'inici del ple d'investidura de Pedro Sánchez, que va negociar l'abstenció dels republicans, la portaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra, ha assegurat que la formació té "seriosos dubtes que la JEC sigui competent per adoptar aquests acords".

"No és un òrgan jurisdiccional, no és un tribunal", ha etzibat la socialista, que ha afirmat que espera "que el màxim òrgan jurisdiccional d'aquest país, el Tribunal Suprem (TS), respongui com abans millor a aquesta qüestió"

D'altra banda, Lastra ha lamentat "l'actitud de la dreta i la ultradreta, entestades a boicotejar la investidura de Pedro Sánchez". "Es diuen espanyols però van contra la voluntat majoritària dels espanyols, que van dir amb claredat que volien que governés el PSOE", ha etzibat a PP, Ciutadans i Vox. "Els dic que la democràcia s'obrirà pas, que demà comença una investidura que farà que aquesta Espanya que vol avançar avanci, i que s'obri un nou cicle en aquest país", ha conclòs en una compareixença breu als passadissos del Congrés, en què no ha acceptat preguntes dels periodistes.

L'ordre de la JEC també ha rebut crítiques de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha acusat la JEC de jugar "a l''impeachment' extralimitant-se de manera escandalosa en les seves funcions", una actuació que ha vinculat a una estratègia de PP, Cs i Vox. "O els tribunals competents detenen aquest groller moviment antisistema de la dreta o el ridícul europeu tornarà a ser majúscul", ha advertit. En paral·lel, el coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, s'ha expressat en la mateixa línia. "La Junta Electoral també pren l'acta d'eurodiputat a Junqueras per seguir obstaculitzant la investidura i la coalició", ha dit: "I de manera significativa ens n'assabentem per un tuit de Pablo Casado".

stats