Política 14/03/2023

L'oposició ataca Armengol en bloc pel rebuig del PSOE a limitar el preu del lloguer

La presidenta del Govern retreu a la dreta l'intent de desgastar-la, després de votar en contra de la mesura en el Parlament: "Defensaré amb contundència els interessos de les Balears aquí i a Madrid"

2 min
Armengol amb els dos diputats de Més per Menorca al fons aquest dimarts

PalmaPràcticament tota l'oposició, a excepció de Vox, ha centrat la sessió de control d'aquest dimarts a la presidenta del Govern en el vot en contra del PSOE, la passada setmana en el Congrés, per modificar la Llei d'arrendaments urbans i permetre limitar el preu del lloguer a les comunitats autònomes, una iniciativa de Més per Menorca que a les Illes va tenir el suport del PSIB. Francina Armengol ha insistit al portaveu ecosobiranista, Josep Castells, que "el Govern dona suport a aquest objectiu", tot i que "lamentablement" no s'ha aprovat.

La cap de l'Executiu s'ha escudat contínuament en la llei estatal d'habitatge que es tramita en el Congrés, i que té la limitació del preu del lloguer com el principal punt de fricció entre el PSOE i Unides Podem. Armengol ha reiterat que "molt aviat s'aprovarà", cosa que donarà peu a la limitació del preu del lloguer a tot el territori illenc si és considerat zona tensada en la seva totalitat. Tot i l'optimisme d'Armengol, tant Castells com el portaveu d'El Pi, Josep Melià, han expressat que la majoria parlamentària per aprovar la llei "no és realista". "Com es pot fer política d'habitatge amb el seu partit en contra?", ha retret Melià.

Així com Armengol ha emprat un to constructiu en la seva resposta a Castells, el qual titllava de "decebedor" el vot en contra del PSOE, amb El Pi, Ciutadans i el PP ha passat a l'atac. "Sorprèn que avui vostès em demanin per una proposició de llei amb la qual no estaven d'acord", ha replicat a la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp. "La dreta d'aquestes illes està en contra de fer política d'habitatge, volen que estigui a disposició de la gent que s'ho pugui pagar, com més rics millor, i per a lloguer turístic", ha afegit. Aquesta al·lusió al lloguer vacacional l'ha reiterada en la resposta a El Pi, un partit que s'erigeix en el gran defensor del sector. "A vegades no estic completament d'acord amb el que pensa el meu partit, però defens els interessos de les Balears amb contundència aquí i a Madrid", ha afirmat, justificant la diferència del PSIB i el PSOE en el sentit del vot.

Els tres partits han calcat el discurs quant a política d'habitatge, rebutjant "l'ntervencionisme" que suposa la limitació del preu del lloguer. Fins i tot, el portaveu del PP, Antoni Costa, ha acusat Armengol de "seguir les mateixes polítiques que Podem". "El radicalisme, l'intervencionisme i el ens inquieten", ha expressat. "Li preocupa l'aliança amb Podem quan en aquests quatre anys hem governat com mai? A mi em preocupa que estiguin entregats a Vox", ha replicat Armengol.

stats