Política 23/03/2022

L'OCB, davant les acusacions de Vox al Parlament: "No entrarem en el joc de l'extrema dreta"

Jorge Campos ha volgut equiparar de manera manipulada l'entitat cultural amb el feixisme i el nazisme

1 min
El líder de VOX, Jorge Campos, amb les dues imatges aquest dimarts al Parlament

PalmaEl líder de Vox a les Balears, Jorge Campos, ha equiparat aquest dimarts l'Obra Cultural Balear (OCB) amb el nazisme. Campos, durant la sessió de control al Parlament, s'ha dirigit a la presidenta del Govern, Francina Armengol, mostrant en una mà una fotografia on es veien uns suposats nazis defensant "el pangermanisme" en els anys 30, i ho ha comparat amb una altra imatge d'una marxa "convocada per l'OCB per defensar el pancatalanisme", quan en realitat era una fotografia de la Diada de Catalunya del 2014.

"Continuarem lluitant per la defensa de la llengua i la cultura sense entrar en el joc de l'extrema dreta i els radicals", ha afirmat en declaracions a l'ARA Balears el president de l'entitat, Joan Miralles, que ha lamentat "la banalització del nazisme i el feixisme", i que "un partit polític faci una grollera manipulació de la realitat".

Armengol, després de les declaracions de Campos, s'ha dirigit al principal partit de l'oposició: "Senyors del Partit Popular, l'escoltau?", ha demanat. "S'ha de tenir molt poca empatia amb la ciutadania d'aquestes illes per utilitzar el torn de control al Govern per aquesta dèria ideològica, que només està en el seu cap, senyor Campos", ha afegit.

La presidenta del Govern ha reivindicat el paper de l'OCB destacant "els seus 60 anys d'història". "Fa feina en benefici d'aquesta terra, des de molt abans que vostè començàs a cobrar un sou públic sense fer feina per aquesta terra", ha criticat sobre el líder de Vox.

stats