Política 18/06/2021

L'independentisme plantarà Sánchez en l'acte de dilluns a Barcelona sobre els indults

El govern espanyol ha convidat Aragonès, Puigneró i Borràs i tots tres ho han declinat

2 min
Reunió del consell executiu aquest dimarts.

BarcelonaSi la política catalana polemitzava dimarts passat al voltant de si el Govern plantaria o no el rei en la seva visita a Barcelona, aquest divendres ho ha fet sobre si cal o no anar a l'acte que dilluns que ve el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, farà a la capital catalana sobre els indults. En el cas de Felip VI, el Govern va acabar enviant dos conselleres –Laura Vilagrà i Victòria Alsina– al sopar organitzat pel Cercle d'Economia i, a més, el president Pere Aragonès va saludar uns breus instants abans el monarca. En el cas de Sánchez serà diferent. No hi haurà cap representant de l'executiu català al Liceu de Barcelona.

Aquest divendres diversos membres de la Generalitat i del Parlament han rebut una invitació "personal i intransferible" que, provinent de la Moncloa, els citava per a l'acte Retrobament: un projecte de futur per a tot Espanya. És l'acte que protagonitzarà Sánchez a partir de les 12 hores de dilluns i al qual, segons fonts del govern espanyol, hi han estat convidats "representants institucionals, polítics, organitzacions i associacions". L'independentisme no hi assistirà. Fonts de la Presidència de la Generalitat citades per Europa Press han explicat que el president, Pere Aragonès, tenia un acte a les Terres de l'Ebre i que el mantindrà. Tampoc hi assistirà el vicepresident, Jordi Puigneró. En una de les manifestacions més clares de l'independentisme a favor dels indults, ha proclamat: "Indults sí. Propaganda no". No serà al Liceu. A més, ha protestat perquè en la invitació rebuda no es dirigia a ell com a vicepresident de l'executiu català.

L'ANC contraprograma

També ha anunciat la seva absència la presidenta del Parlament, Laura Borràs. A més, en el seu cas, ha respost a Sánchez a través d'una carta en què li ha retret que l'"actitud repressiva" de l'Estat és "incompatible" amb el títol de l'acte on es parla de retrobament. "El veritable retrobament que desitjo que es produeixi ben aviat és el de l'estat espanyol amb la via de la política i de la negociació", li ha escrit. Qui sí que anirà al Liceu malgrat que no hi ha constància que hagi sigut convidada és l'ANC. Es quedarà a l'exterior, però, per fer un acte alternatiu per denunciar la repressió de l'Estat i exigir una "solució col·lectiva" al conflicte català. A parer de l'entitat que lidera Elisenda Paluzie, els indults no ho són en cap cas.

stats