Política 11/03/2022

L'increment de superfície hotelera es mantindrà en un 15%

El ple del Consell de Mallorca no ha aprovat la proposta de MÉS per Mallorca i Unides Podem de reduir-lo al 10%

ARA Balears
1 min
Un hotel a Magaluf.

PalmaL'increment de superfície dels hotels s'haurà de mantenir en un 15%, després que el Consell de Mallorca hagi rebutjat la moció presentada per MÉS per Mallorca i Unides Podem, que demanaven reduir-lo fins a un 10%.

La votació anunciada dijous passat pel PSIB també ha estat secundada pels partits de l'oposició. En aquest sentit, el conseller socialista Javier Pascuet ha subratllat que limitar aquest increment un 5% no suposa cap gran diferència.

La portaveu d'El Pi, Xisca Mora, ha remarcat que aquest 15% no implica augmentar l'edificabilitat dels establiments turístics, sinó modernitzar-los. En aquest sentit, ha titllat MÉS per Mallorca i Unides Podem d''oportunistes', ja que creu que la proposta cerca compensar el seu suport a la construcció de la carretera Llucmajor-Campos.

Per altra banda, el PP ha acusat de "turismofòbia" aquesta proposta. Una opinió compartida també per Vox, que creu que passar d'un 15% a un 10% suposaria "més empobriment de la societat". Per altra banda, Ciutadans ha criticat que la intenció de la moció és la reducció de places hoteleres.

stats