Racisme
Política 24/04/2024

L'associació de senegalesos de les Balears estudia denunciar Vox per les seves polítiques i discursos d'odi

També critiquen la complicitat del PP amb el partit d'extrema dreta i que voti a favor de discursos racistes

ARA Balears
1 min
El diputat Sergio Rodríguez aquest matí al Parlament

PalmaL'Associació de senegalesos i senegaleses de les Illes Balears ha expressat el seu "màxim rebuig" a les manifestacions fetes en seu parlamentària pel diputat del grup parlamentari Vox, Sergio Rodríguez, on una vegada més ha vinculat delinqüència amb immigració i ha acusat el Partit Socialista de tenir "senegalesos que són com a armaris encastats com a apoderats d'aquest partit".

Davant això, a través d'un comunicat l'associació ha informat que la comunitat senegalesa es planteja prendre les mesures legals "que siguin necessàries" per no emparar manifestacions d'odi i per no deixar passar ni un dels continus atacs de Vox contra les persones migrants de les nostres Illes". Aquesta resposta arriba després que durant el ple del Parlament d'aquest dimarts s'aprovàs parcialment una PNL del partit d'extrema dreta per eliminar les ajudes socials als migrants en situació irregular a les Illes Balears.

Des de l'associació asseguren, a més, que durant el seu torn de paraula al Parlament, Rodríguez no només ha atacat els migrants, sinó que també "ha aprofitat la seva intervenció parlamentària per vincular a les entitats socials i de voluntariat amb la comissió de delictes com el tràfic o la màfia". En aquest sentit, critiquen també la permissivitat del president del Parlament, Gabriel Le Senne, a l'hora de no posar fre a una intervenció racista, xenòfoba i completament contrària als drets humans.

D'altra banda, també han utilitzat el comunicat per denunciar la complicitat del PP, qui ha votat a favor de la proposició no de llei de Vox relativa a l'eliminació de les ajudes socials als immigrants en situació irregular, la qual ha provocat les manifestacions d'odi de Rodríguez.

stats