Política 30/09/2023

L’assemblea municipalista de MÉS avisa el PP i Vox: “Farem front als retrocessos i retallades en drets lingüístics"

Ha lamentat els atacs dels partits del Govern a la llengua i la cultura de les Balears

ARA Balears
2 min
L’Assemblea Municipalista de MÉS per Mallorca

PalmaL’assemblea municipalista de MÉS per Mallorca ha reiterat aquest dissabte el compromís del partit amb la llengua i cultura pròpia i ha condemnat els atacs als drets lingüístics perpetrats pels pactes del Partit Popular i Vox. L’òrgan del partit ecosobiranista que reuneix els batles i batlesses i regidors i regidores de la formació ha anunciat que combatrà els atacs a la llengua catalana també des de l’àmbit municipalista amb mesures com l’impuls de mocions contra el Decret llei que elimina el requisit del català a la sanitat, contra "l’Oficina d’Imposició del Castellà” o contra l’eliminació dels reglaments de Normalització Lingüística que ja s’han succeït a ajuntaments com el de Calvià, entre altres accions. 

El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha assegurat durant l'assemblea que faran front "als retrocessos i retallades en drets lingüístics des de totes les institucions, pobles i ciutats de Mallorca" . A més, l'ecosobiranista ha criticat que “els atacs a la llengua pròpia d’aquesta terra que estan perpetrant els diferents pactes del Partit Popular amb Vox són intolerables". En aquest sentit, ha remarcat que empraran totes les eines "socials, polítiques i jurídiques que tinguem al nostre abast, com ara l’impuls de mocions".

A través d'una nota de premsa, MÉS per Mallorca ha recordat que ja ha presentat mocions contra el Decret llei que elimina el català com a requisit a la sanitat i contra “l’Oficina d’Imposició del Castellà” que prepara Vox, que han estat aprovades a Porreres, Santa Maria, Esporles, Binissalem, Deià, Capdepera, Puigpunyent, Pollença i Inca. També a Campos, Andratx, Palma, Marratxí, Mancor, Maria de la Salut, Llucmajor i Sóller, on han estat rebutjades. D'altra banda, ha informat que la setmana que ve, les agrupacions municipals de la formació ecosobiranista de Felanitx, Algaida, Campanet, Montuïri i Alcúdia presentaran mocions en el mateix sentit.

stats