Política 24/11/2021

L'ajuntament de Ciutadella comprarà un 16% més d'aigua dessalada

El preu per metre cúbic pujarà 24 cèntims, però l'assumirà l'Administració

Iván Martín
1 min
Imatge de la planta dessaladora de Ciutadella.

CIUTADELLAL'Ajuntament de Ciutadella augmentarà un 16% la compra anual d'aigua dessalada, amb l'objectiu de reduir l'extracció d'aigua subterrània i contribuir a la recuperació i millora de l'aqüífer. En concret, Ciutadella passarà de consumir 950.000 metres cúbics anuals procedents de la planta dessaladora a un mínim d'1.102.000 metres cúbics, articulant un nou conveni amb l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua).

L'equip de govern de la ciutat de Ponent ha qualificat de "necessari" l'increment de la compra d'aigua dessalada: "Tenir en marxa la dessaladora és indispensable per garantir uns recursos hídrics en qualitat i quantitat suficient per abastir la població amb vista al futur", i afegeixen en un comunicat: "La producció d'aigua dessalada, juntament amb una menor extracció d'aigua subterrània, i garantint l'ús racional, pot contribuir a millorar la qualitat de l'aigua subministrada".

El nou conveni amb Abaqua provocarà que l'Ajuntament pagui 24 cèntims més per cada metre cúbic en comparació amb l'anterior acord. En qualsevol cas, la institució ha assegurat que l'increment no implicarà una pujada en el rebut als ciutadans i serà assumida per l'Administració.

stats