Política 01/12/2022

El Govern presenta davant la Fiscalia la denúncia per les amenaces a la docent de La Salle

Les autoritats judicials hauran de determinar les responsabilitats derivades d'aquests fets

2 min
Entrada del col·legi La Salle de Palma.

PalmaEl Govern ha informat aquest dijous que l'Advocacia de la Comunitat ha presentat davant la Fiscalia la denúncia per les amenaces a la docent de La Salle per fer treure una bandera espanyola de l'aula. Ara, assenyala l'Executiu, les autoritats judicials hauran de determinar les responsabilitats derivades d'aquestes amenaces, que el Govern considera "intolerables". L'Executiu balear ha manifestat el seu compromís amb els docents i reitera que "no deixarà desemparat cap professor ni professora, professionals fonamentals per al futur d'una societat sana que han de ser respectats i protegits perquè puguin fer feina lliurement".

El Govern ja va anunciar aquest dilluns que denunciaria els insults i les amenaces a la docent davant la Fiscalia. "Els atacs i els insults dirigits contra una professional de l'educació són inassumibles. Ella compleix les seves funcions, d'acord amb les normes internes del centre, acompanyada per la direcció", va apuntar el portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela.

El passat divendres un grup d'alumnes de Batxillerat va penjar una bandera d'Espanya i altres elements decoratius en una aula, per animar la selecció espanyola de futbol. La professora els va ordenar que ho retirassin tot, però s'hi van negar. El centre ho va qualificar "d'insubordinació deliberada", que és motiu d'expulsió. A més, segons l'escola, una de les alumnes sí que va intentar complir la petició de la professora i la resta va coaccionar-la perquè desistís. Llavors la professora va sortir de l'aula per demanar la presència de membres de la direcció i els alumnes van aplaudir irònicament, en senyal de victòria. A causa d'aquests incidents, l'equip directiu va decidir expulsar tota la classe, d'una trentena d'alumnes.

Els fets, que han tingut ressò mediàtic a les Balears i a tot l'Estat i han estat alimentats per l'extrema dreta, van provocar que la docent i la seva filla fossin amenaçades i assetjades a les xarxes socials, un fet que també es va donar per part d'alguns pares i alumnes de l'escola. La docent ha rebut aquests dies el suport del professorat del centre i de l'alumnat.

Amb tot, mentre que Vox va exigir la compareixença del conseller d'Educació Martí March, per respondre sobre aquest tema –una reclamació que només va rebre el suport del PP–, els partits del Pacte han promogut una Proposició No de Llei (PNL) perquè el Parlament es pronunciï per donar suport a la docent i a tota la comunitat educativa, a més de rebutjar les amenaces i insults.

stats