Parlament
Política 29/11/2022

El Pacte registra una iniciativa per donar suport al professorat després del conflicte a La Salle

La proposició no de llei denuncia "la instrumentalització política que certs grups fan de l'educació i la llengua", i manifesta "la solidaritat" a la docent assetjada a les xarxes socials

2 min
Façana del col·legi La Salle de Palma.

PalmaEl PSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca han registrat aquest dimarts una proposició no de llei (PNL) per donar suport al col·lectiu docent de les Balears, i especialment a la professora de català de La Salle, assetjada i amenaçada de mort a les xarxes socials, després del conflicte que tingué lloc divendres passat a l'escola de Palma.

"Els conflictes a les escoles es donen sovint i s'han de resoldre en els mateixos centres. El que ha fet l'extrema dreta amb el seguidisme del PP i Ciutadans no es pot fer, el Parlament s'ha de posicionar al costat de les víctimes", ha destacat el diputat de MÉS Joan Mas Collet. Aquest mateix dimarts la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha criticat els populars per mostrar-se "equidistants" amb el conflicte, i els ha acusat "d'irresponsables". El portaveu parlamentari del PP, Antoni Costa, ha afirmat que el partit "sempre estarà en la moderació i la prudència", després que ahir la presidenta del partit, Marga Prohens, condemnàs l'assetjament rebut per la docent.

La PNL registrada pel Pacte manifesta "la solidaritat i el suport" a la professora de La Salle, a més de tot l'equip docent del centre, es condemnen les amenaces rebudes tant per la professora com per la seva filla, i declara "intolerable la instrumentalització política que certs grups fan de l'educació i la llengua".

La diputada d'Unides Podem Gloria Santiago,ha declarat que "uns al·lots s'han revoltat contra la màxima autoritat a una escola i s'han pres mesures", justificant l'expulsió de tota l'aula. "Els partits han de tenir una alta responsabilitat en aquest sentit, no es pot demonitzar la labor dels professors", ha incidit. Per la seva banda, el representant del PSIB, Enric Casanova, ha criticat que "no es pot treure un conflicte des del centre al carrer". "Ens hem de posicionar al costat d'aquesta professora, a causa de la instrumentalització de l'extrema dreta, i el PP no es pot mantenir equidistant", ha subratllat.

stats