Política 07/09/2021

El Jutjat arxiva la denúncia contra l'exdirector general d'Agricultura del Govern, Biel Torrens

L'acte assenyala que no s'observa que fes cap resolució injusta o arbitrària

ARA Balears
1 min
L'edifici dels Jutjats de Palma, a Avinguda Alemanya.

PalmaEl jutjat d'Instrucció número 7 de Palma ha acordat arxivar la denúncia contra l'exdirector general d'Agricultura del Govern, Biel Torrens, que va dimitir del càrrec el febrer arran de les actuacions judicials, segons ha informat Europa Press. La denúncia per presumpta prevaricació feia referència a la gestió d'un expedient sancionador a un ramader. Agents del Seprona de la Guàrdia Civil havien trobat 142 ovelles i una cabra sense identificació en una parcel·la que no era una explotació agrària.

La Direcció General va iniciar un expedient sancionador contra el suposat responsable, però aquest va al·legar que els animals eren del seu nebot, el qual va reconèixer que n'era el propietari. Torrens va dictar resolució, en contra del criteri dels tècnics, i arxivà l'expedient per al primer afectat i sancionà el seu nebot.

Tal com ha avançat el diari Última Hora, el Jutjat rebutja que Torrens actuàs de manera "espontània i sense cap tràmit" o "sense fonamentació". L'acte, al qual ha tingut accés Europa Press, assenyala que va tancar el procediment basant-se en la documentació aportada i conclou que no s'observa cap resolució injusta o arbitrària.

Aquest dimarts, Torrens ha celebrat la decisió del Jutjat, considerant que el procediment "ha estat impecable", encara que lamentant que "han estat sis mesos molt llargs" en els quals "el dubte" queia sobre ell. Torrens ha lamentat que la denúncia era "infundada" i ha insistit que va actuar "guiat pels serveis jurídics de la Conselleria". A més, ha agraït el "suport incondicional" de familiars i amics.

stats