Política 14/10/2022

La Justícia admet a tràmit el recurs per "l'ús dubtós" de l'aparcament de l'hotel Formentor

L'oposició pollencina ha presentat diverses denúncies administratives i fins a tres mocions davant l'Ajuntament perquè la Immobiliària SAU cessi l'explotació "sense títol habilitant"

Patrícia Segura
2 min
L'oposició pollencina interposa un recurs contra la Immobiliària Formentor SAU.

PalmaEl Jutjat número 2 de Palma ha admès a tràmit un recurs contenciós administratiu interposat pels grups municipals de l'oposició de Pollença –Junts Avançam, Alternativa i Unides Podem– contra l'acord del ple de l'Ajuntament de dia 29 de setembre, que desestimava una moció conjunta que pretenia aclarir la situació d'explotació de l'aparcament de l'hotel Formentor "sense títol habilitant de l'empresa Immobiliària Formentor SAU", propietària de l'establiment hoteler. La votació va resultar en 7 vots a favor i 10 en contra de l'actual equip de govern (Tots per Pollença, Unió Mollera Pollencina, PP i PI-Proposta).

L'oposició pollencina demana amb aquest recurs el cessament de l'explotació de l'aparcament i exigeix que el departament d'Intervenció municipal demani la documentació pertinent per dictaminar els ingressos obtinguts per l'empresa explotadora dels aparcaments des del 18 de juny de 2021, "com a base perquè l'Ajuntament articuli les accions que legalment correspongui contra l'empresa". A més, requereixen a l'empresa que presenti en deu dies els ingressos i les despeses de l'aparcament i reclamen que s'obri de manera immediata a l'ús públic.

El conflicte ve de lluny. Segons els partits, la societat mercantil Immobiliària Formentor SAU, que és propietària de l'hotel, explota sense títol habilitant d'ocupació aquest pàrquing. Miquel Àngel March, portaveu de Junts Avançam, denuncia que "fa un any i mig que l'Ajuntament de Pollença va rebre la titularitat d'aquest aparcament, a canvi d'atorgar la llicència de la reforma de l'hotel Formentor. Però el negoci el continua explotant l'empresa hotelera".

1,5 milions euros de benefici

L'oposició ha presentat diverses denúncies administratives i fins a tres mocions davant l'Ajuntament perquè la Immobiliària SAU cessi l'explotació d'aquest "espai sense títol habilitant". La tarifa per estacionar el cotxe a la platja de Formentor és de 12 € per dia, i l'oposició calcula que els ingressos de gestionar l'aparcament ronda els 1,5 milions d'euros a favor de l'empresa privada. "Qualsevol ingrés és irregular perquè l'espai és de titularitat municipal", diu March. A més, considera que l'Ajuntament s'excusa dient que l'empresa té una llicència d'activitats, però en aquest punt "no hi ha llicència activa que valgui".

stats