Política 29/05/2019

La Junta Electoral confirma que el PSOE fou la llista més votada a Eivissa

Segons ha informat 'Diario de Ibiza', els representats del PP han firmat l'acta que concedeix 1.099 vots als socialistes

Ara Balears
1 min
Una papereta del 21-D en  un col·legi electoral a l’Hospitalet  de Llobregat.

PalmaLa Junta Electoral s'ha reunit aquest dimecres a Eivissa per fer un recompte dels vots després de detectar un error en els resultats que donaven a PxE 1.099 vots que podien ser del PSOE. Finalment, la Junta Electoral, segons ha informat 'Diario de Ibiza' i ha confirmat l'ARA Balears, ha determinat que el PSOE va ser la llista més votada el passat diumenge i no el PP, com determinaven les dades facilitades al final de la jornada electoral.

Després de conèixer els resultats, representants del PP han signat l'acta que certifica la victòria de la llista del socialista Rafa Ruiz. Aquesta situació no només afectarà el PSOE, que ha passat de 6 a 9 edils, ja que segons el mitjà de comunicació, Proposta per Eivissa perdria dos representants i tant Vox com Ara Eivissa en perdrien un i quedarien sense representació.

Francina Armengol ja es va mostrar convençuda que governarien l'Ajuntament de Vila, a Eivissa, tot i que el domini era del PP, que també va guanyar a Sant Antoni i Santa Eulàlia. Hores després d'aquestes declaracions a IB3, la senadora socialista Patricia Abascal va confirmar aquest dimarts que la formació havia detectat "errors", ja que "s'adjudicaven els vots del PSOE de Vila a la formació Proposta per Eivissa (PxE)". El PSOE ja va assegurar que es tractava d'un miler de vots els que no coincidien entre la plantilla de l'escrutini i les dades que del Ministeri de l'Interior a l'aplicació digital a través de la qual es podien veure els resultats de la nit electoral.

stats