Política
Política 10/05/2023

La Junta Electoral proposa sancionar Virgilio Moreno per la campanya del sucre

L'actual batle d'Inca té deu dies per presentar-hi al·legacions

ARA Balears
1 min
Sobres de sucre de Virgilio Moreno

PalmaLa Junta Electoral d'Inca ha proposat sancionar l'actual batle i candidat del PSIB del municipi, Virgilio Moreno, per haver començat la campanya electoral abans d'hora. La Junta considera que Moreno va incomplir la normativa electoral amb la campanya dels sobres de sucre en la qual es podia llegir: "A Inca, Moreno", amb una imatge del candidat i el logotip del PSIB-PSOE. Per aquest motiu, se li imposa un multa d'entre 300 i 3.000 euros i l'insten a aturar la campanya tant al carrer com a les xarxes socials.

La Junta Electoral ha sancionat el batle d'Inca després que el PP ho hagués denunciat al·legant que la campanya electoral no començava fins al divendres 12 de maig a les 00.00 h, moment fins al qual les formacions que concorren a les eleccions no poden difondre propaganda electoral ni realitzar cap acte de campanya.

"En conseqüència, de conformitat amb l'article 64 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, escau incoar expedient sancionador contra el Sr. Virgilio Moreno Sarrio, com a presumpte responsable d'una infracció amb multa de 300 a 3.000 euros segons el que es preveu en l'article 153 de la LOREG en relació amb l'article 53 de la mateixa norma, sense perjudici del que resulti de la instrucció", assenyala la Junta en l'escrit d'incoació. Ara, Virgilo Moreno té deu dies per presentar-hi al·legacions i, si accepta els fets, la multa serà de 300 euros.

stats