Política 28/05/2023

La Junta Electoral censura Núria Riera i Antònia Jover per demanar el vot després d'acudir a les urnes

L'organisme ha traslladat les denúncies a la Fiscalia per si els fets fossin constitutius de delicte

1 min
La portaveu adjunta del PP, Nuria Riera

PalmaLa Junta Electoral ha censurat Núria Riera, número 4 a la llista del PP al Consell de Mallorca, i Antònia Jover, candidata d'Unides Podem al Parlament, per haver fet una "petició expressa del vot" després d'acudir a les urnes. Segons ha informat l'organisme a les dues resolucions, s'ha traslladat la denúncia a la Fiscalia per si els fets fossin constitutius de delicte.

El primer cas s'ha donat al migdia, quan la líder d'UP, després de votar, ha llançat aquest missatge a les xarxes socials: "Avui votam transport públic gratuït per sempre i que, a partir de demà, l'habitatge sigui un dret per a tots els residents. Anim tota la gent que encara no ha anat a votar que ho faci perquè puguem reeditar el Pacte de Progrés per a quatre anys més". El PP ha argumentat que això era "una clara petició de vot durant la jornada de votacions" que infringia l'article 53 de la LOREG, i la Junta Electoral li ha donat la raó.

Poques hores després, Riera pujava una fotografia a Twitter d'ella dipositant la papereta a les urnes, acompanyada de la frase següent: "Votem tots i facem realitat el canvi! #VotaPP". Aquí, el PSIB ha presentat una denúncia a la Junta Electoral, i després s'hi ha sumat Unides Podem, pel mateix motiu que en el cas de Jover: reclamar el vot, quan la campanya electoral ja ha finalitzat. De la mateixa manera, l'organisme ha expressat que és un acte de propaganda electoral i de petició de vot, per la qual cosa ha traslladat la denúncia a la Fiscalia en els dos casos.

stats