Política 25/05/2023

La Junta Electoral censura l'Ajuntament de Pollença per l'ús de les xarxes socials en campanya

L'organisme demana que el Consistori s'abstingui de fer publicacions des dels perfils públics per presumir dels objectius assolits

2 min
Tomeu Cifre (Tots) i Andres Nevado (Unió Mollera) en la signatura del pacte el 2019

PalmaLa Junta Electoral d'Inca ha donat la raó a MÉS per Mallorca i censura que l'Ajuntament de Pollença utilitzi els perfils públics de les xarxes socials, en campanya electoral, per difondre els objectius assolits. En una resolució a la qual ha tingut accés l'ARA Balears, l'organisme ha requerit l'equip de govern "a fi que s'abstengui de fer publicacions des dels perfils de la corporació local que puguin infringir l'article 50 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG)".

Aquest article marca que, des de la convocatòria de les eleccions, i fins que es facin, no es pot organitzar o finançar, directament o indirectament, qualsevol acte que faci al·lusions "a les realitzacions o objectius assolits". A més, la Junta Electoral afegeix la instrucció 2/2011, de 24 de març, que indica "la prohibició de campanyes d'èxits i campanyes amb determinades imatges o expressions". L'organisme demana també deixar de treure publicacions que puguin "conculcar els principis d'objectivitat, transparència i igualtat respecte de les altres formacions polítiques que no tenen funcions de govern al consistori.

MÉS havia presentat una denúncia aquest dimecres, i una altra aquest dijous per "la reiteració en l'incompliment de l'article 50 de la LOREG". Els ecosobiranistes afirmaven que l'Ajuntament, en mans ara d'Andrés Nevado (Unió Mollera Pollencina) després de l'acord de govern amb Tots per Pollença, ha utilitzat els perfils públics a les xarxes socials locals "per difondre la tasca feta i els objectius assolits". MÉS ha adjuntat diverses publicacions en les quals es pot veure com, des del mateix perfil del Consistori a la xarxa social Instagram, es presumeix d'haver finalitzat les obres de millora de la zona d'oci infantil del Centre Cultural Miquel Capllonch, fer "grans avanços" en les obres de les pistes esportives del poliesportiu de Pollença, i aprovar inicialment el projecte d'execució de reforma i rehabilitació del Cinema Capitol.

"Entenem que aquestes publicacions disten molt de les possibles campanyes d'informació de servei i d'interès general permeses a les administracions públiques", sosté la formació. "No es respecten els principis de neutralitat política, transparència i igualtat d'accés a les altres formacions polítiques locals", afegeix en el seu escrit.

stats