Forn: "L'1-O no es votava contra res ni contra ningú, va ser una manifestació per la llibertat"

L'exconseller d'Interior defensa que els Mossos sempre van complir les ordres judicials

L'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, ha aprofitat l'últim torn de paraula al judici del Suprem per fer una ferma defensa del cos dels Mossos d'Esquadra i reiterar que la policia catalana sempre va complir les ordres judicials i que en cap moment va ordenar-los el contrari. A diferència del seu interrogatori, molt més tècnic, Forn ha volgut fer un al·legat final més polític i ha reivindicat la jornada del referèndum com una manifestació política: "No es votava contra res ni contra ningú, va ser una manifestació en defensa de la llibertat", ha assegurat tot negant la violència.

Forn ha carregat contra les acusacions per haver aplicat un biaix ideològic a la causa. Tot i que la Fiscalia va assegurar que no es tractava d'un judici polític i que no es jutjava una ideologia, Forn considera que "la realitat els desmenteix". L'exconseller ha assegurat que la seva actuació mai va buscar "liquidar la Constitució ni l'ordre constitucional". "Si som aquí és per un fracàs de la política. Des del Govern sempre vam pensar que una interpretació flexible de la llei ens portaria a una solució pactada", ha reiterat.

L'exconseller d'Interior també ha demanat la posada en llibertat provisional. Ha recordat que sempre ha estat a disposició del tribunal, que va tornar de Brussel·les i que va acudir a declarar tot i haver rebut la querella amb un dia de diferència i no tenir temps de preparar la defensa. També ha insistit que es manté ferm en les seves conviccions. "No crec que això sigui delicte", ha assegurat, i ha acabat concloent que tot i haver pogut cometre errors mai havia "posat en risc la seguretat de ningú".

Forn nega que la DUI fos efectiva i recorda que el Govern no es va "resistir" al 155

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF