Política 06/01/2021

El dirigent de Vox a les Balears, Jorge Campos, investigat per violència masclista

Un jutjat d'Inca ha denegat l'ordre d'allunyament que s'havia demanat contra el diputat d'extrema dreta

Ara Balears
1 min
El president d’Actúa Vox, Jorge Campos, en un acte organitzat per Vox a Lloret en suport “de la tauromàquia i de la unitat d’Espanya” el passat mes d’octubre.

PalmaEl diputat i dirigent de Vox a les Balears, Jorge Campos, va declarar dimarts per un cas de violència masclista en un jutjat d'Inca, segons ha avançat el diari Última Hora i han confirmat a l'ARA Balears fonts del partit i del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB). En concret, va declarar arran de la petició d'una ordre d'allunyament en contra seva que la jutgessa va denegar perquè considera que la denunciant no corre perill. El cas, per un delicte de violència masclista, l'investigarà el TSJIB. Campos és diputat i, per tant, està aforat.

Les fonts de Vox no han volgut fer cap comentari sobre el cas i tampoc no han comunicat si apartaran o no el dirigent de la formació, però han confirmat que Campos va declarar. Tot i això, que la jutgessa d'Inca hagi denegat la petició de l'ordre d'allunyament indica que el cas podria tenir poc recorregut judicial, encara que la decisió serà del TSJIB.

Tingui el recorregut que tingui aquest cas concret, cal recordar que Vox manté un posicionament polèmic pel que fa a la violència masclista, fins i tot negant-ne l'existència. Sense anar gaire lluny fa poc més d'un mes el partit d'extrema dreta va boicotejar, per segon any consecutiu, la declaració del Parlament balear en contra de la violència masclista negant-se a votar a favor del text consensuat entre totes les altres formacions. Com ja havia passat el 2019, Vox va llegir el seu propi manifest.

stats