Política 22/08/2014

Pujol compareixerà al Parlament

El diari 'El País' informa que l'expresident ha pres la decisió davant la pressió de CDC

Ara
1 min
PREPARANT LES EXPLICACIONS  Jordi Pujol, refugiat als Pirineus des de la seva confessió, es prepara per donar en les setmanes vinents explicacions a les instàncies judicials i tributàries sobre els diners que va amagar a l’estranger. El Parlament també li ha requerit anar-hi per retre-hi comptes. Totes les cites poden coincidir durant el mes de setembre, en plens preparatius del 9-N.

BarcelonaJordi Pujol compareixerà finalment davant el Parlament per donar explicacions sobre la fortuna amagada a Andorra i Suïssa durant més de tres dècades, un fet pel qual ha estat apartat de la vida pública. Segons informa el diari 'El País', l'expresident ha pres la decisió de donar la cara davant el Parlament, tal com li demanen totes les forces polítiques del país. La decisió, sempre segons el rotatiu, seria conseqüència de les pressions efectuades des de Convergència, partit del qual encara forma part.

'El País' destaca que Pujol hauria estat sensible a la crida feta des de CDC, que tindria por que una negativa de l'expresident a donar explicacions comportaria un mal encara pitjor: la posada en marxa d'una comissió d'investigació, les conclusions de la qual podrien ser especialment delicades per al partit. El diari dedica al tema no només una notícia sinó també l'editorial, on considera "encertada" la decisió de Pujol de donar explicacions davant la cambra catalana, un gest al qual no està obligat per llei.

stats