Política 14/06/2019

Forn acudeix a l'Ajuntament de Barcelona per acreditar-se com a regidor

Ho ha fet custodiat per agents de l'àrea penitenciària dels Mossos. Demà hi tornarà per participar en el ple de constitució del consistori

Efe
1 min
Forn arriba a l'Ajuntament de Barcelona per acreditar-se com a regidor

BarcelonaL'exconseller d'Interior i regidor electe de JxCat a Barcelona Joaquim Forn ha acudit a primera hora de la tarda d'aquest divendres a l'Ajuntament per acreditar-se com a regidor. Ho ha fet custodiat per agents de l'àrea penitenciària dels Mossos d'Esquadra. Després de registrar els documents necessaris com a regidor electe –relacionats amb la declaració de béns i activitats–, Forn tornarà a la presó de Brians 2. L'exconseller va ingressar al centre penitenciari de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) ahir al migdia, en una cel·la individual.

Forn tornarà a ser traslladat a l'Ajuntament de Barcelona demà a la tarda, per participar en el ple de constitució del consistori, previst per a les 17.00 hores.

L'exconseller havia demanat als serveis penitenciaris de la Generalitat i del ministeri de l'Interior quedar-se intern a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages) –on, juntament amb la resta de líders independentistes presos, va passar els sis mesos previs al judici al Procés–, després de la seva participació en el ple del consistori barceloní. Tanmateix, el Tribunal Suprem ha ordenat que Forn torni a Soto del Real "sense ajornament ni dilació" el mateix dissabte, tan bon punt acabin els tràmits pertinents per adquirir la condició de regidor, un trasllat que es preveu complicat si el ple acaba tard, atès que no solen habilitar-se conduccions de reclusos a la nit.

stats