Inici de legislatura
Política 28/06/2023

Joan Huguet: "Le Senne serà un extraordinari president del Parlament, és una bona elecció"

La segona autoritat política de les Balears ha rebut en audiència l'expresident de la Cambra durant la quarta legislatura (1995-1999)

2 min
El president del Parlament, Gabriel Le Senne, amb l'expresident de la Cambra Joan Huguet

PalmaEl que fou president del Parlament a la quarta legislatura, Joan Huguet, està "convençut" que el seu homònim actual, Gabriel Le Senne, serà "un extraordinari president i és una bona elecció". Així ho ha manifestat després de l'audiència que han tingut aquest dimecres. Huguet és la primera persona que rep Le Senne. "No hi ha hagut un contacte formal, li vaig donar l'enhorabona per la seva elecció, i aquest dimarts em va demanar si podia venir", ha afirmat.

Huguet, a més de ser vicepresident del Govern amb Gabriel Cañellas entre 1983 i 1991, va presidir la Cambra en una etapa convulsa per al PP balear. Després d'assolir la majoria absoluta amb 30 diputats, Cañellas va haver de dimitir forçat pel cas Túnel de Sóller, i passà el relleu a Cristòfol Soler, que fou defenestrat pel mateix partit onze mesos després de ser elegit. Finalment, va ser Jaume Matas qui va presidir el Govern els tres anys restants de la legislatura.

"Hi hagi qui hi hagi, sigui del partit que sigui, el president del Parlament sempre sap que em tenen a la seva disposició amb les meves modestes aportacions. Ja ho vaig fer amb Chelo Huertas (presidenta entre 2015 i 2017), de Podem, que em vaig posar al seu costat perquè en un moment determinat em va demanar que vingués", ha exposat Huguet.

No ha volgut entrar en algunes de les polèmiques sorgides al voltant de la figura de Le Senne, com el fet de reconèixer que Vox vol entrar en el sistema autonòmic per retornar competències a l'Estat i apostar per un major centralisme. "Estic fora de la política des de fa onze anys", ha indicat. Demanat per un possible trencament del consens sobre la llengua per l'acord entre el PP i Vox, ha expressat que la seva opinió "seria estrictament informal i en cap moment ho vincularia al partit ni es podria treure de context". "Permeteu que destapi el llibre de Baltasar Gracián El arte de la prudencia", ha comentat irònicament.

stats