Eleccions
Política 30/11/2022

Joan Mas 'Collet' serà el número cinc d'una llista de MÉS sense Miquel Mir i Fina Santiago

Lluís Apesteguia, Maria Ramon, Ferran Rosa i Marta Carrió conformen els primers llocs de la candidatura

2 min
El diputat de MÉS per Mallorca, Joan Mas 'Collet'.

PalmaJoan Mas Collet serà l'únic diputat actual de MÉS per Mallorca que repetirà la seva presència a les llistes electorals del partit al Parlament. Tal com va avançar l'ARA Balears, el coordinador de MÉS, Lluís Apesteguia, encapçalarà la candidatura seguit de la batlessa d'Esporles i secretària territorial del partit, Maria Ramon; el director gerent de l'Institut Balear de l'Energia, Ferran Rosa; la portaveu del partit i directora general d'Infància, Joventut i Famílies, Marta Carrió, i el mateix Mas Collet.

Per contra, així com en el cas de Palma el regidor Antoni Noguera tanca la llista de manera simbòlica, en el Parlament cap dels dos consellers ecosobiranistes –Fina Santiago, de Serveis Socials i Esports, i Miquel Mir, de Medi Ambient i Territori– apareixen en la candidatura. Així, els primers llocs de la llista els completen Siham Ferdi, Mateu Matas Xurí i la secretària general de Mallorca Nova, Maria Victòria Llull.

Consell de Mallorca

Pel que fa al Consell de Mallorca, el secretari general de la formació i guanyador de les primàries, Jaume Alzamora, serà el número u. A continuació s'hi situaran la secretària de comunicació del partit, Catalina Inès Perelló; el conseller insular i cap de la campanya electoral, Joan Llodrà; la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach; el regidor de sa Pobla Biel Payeras, i la regidora d'Andratx i exconsellera de Cultura i Esports del Govern, Ruth Mateu.

Dels quatre consellers electes actuals –Bel Busquets, Guillem Balboa, Catalina Siquier i Joan Llodrà–, repetiran candidatura Llodrà. En el cas de Busquets, la vicepresidenta de la institució insular ocuparà un dels darrers llocs de la llista de manera simbòlica juntament amb Balboa, ja que, segons va anunciar en exclusiva a l'ARA Balears deixarà la política institucional després d'aquesta legislatura.

Cal destacar també el cas de Llorenç Carrió, regidor d'Educació i Política Lingüística de Palma, que passarà de les llistes de Cort a les del Consell, ocupant el lloc 13. Les dues candidatures, a les quals ha tingut accés aquest diari, seran ratificades demà dijous per la militància a l'assemblea que ha convocat el partit.

stats