Política 29/04/2019

Jaume Font: "Per un partit que acaba de néixer, és dificilíssim el que hem fet"

El president d'El Pi ha lamentat que la seva formació no hagi obtingut cap escó, al contrari de Cantàbria i el País Basc

K. O.
2 min
Jaume Font: "Per un partit que acaba de néixer, és dificilíssim el que hem fet"

PalmaEl Pi no ha aconseguit cap diputat ni senador per representar les Illes Balears al Congrés i al Senat. El president de la formació regionalista, Jaume Font, ha lamentat aquest fet i ha recordat que altres comunitats com Cantàbria i el País Basc sí que han obtingut representació. Com a exemple, ha posat la nova situació política basca, on el PNB ha passat de cinc diputats a sis, i de cinc senadors a nou,; per aquest motiu, Font ha considerat que "no podem plorar després, quan aquesta gent aconsegueixi coses i nosaltres, no". Per la seva banda, Joan Miralles ha donat l'enhorabona al PSOE pels resultats i ha reconegut la derrota; també ha donat les gràcies a tota la gent que li ha donat suport.

Així mateix, Miralles ha recordat que la seva formació no tenia els mateixos mitjans que altres partits polítics d'àmbit estatal i que la polarització del vot amb la irrupció de Vox ha convertit el PSOE en una opció decisiva per aturar-la. També ha lamentat, com Font, que no hi hagi cap partit "autonomista" que representi "els interessos dels illencs". D'altra banda, ha confiat que El Pi traurà bons resultats autonòmics.

Així i tot, Font ha volgut donar un missatge positiu i de gratitud als seus votants, atès que "per un partit que acaba de néixer, és dificilíssim el que hem fet", ha dit. En aquest sentit, ha destacat que la formació que dirigeix és un projecte que va aparèixer l'any 2013, en un moment polític convuls i en el moment en què més cites electorals hi ha hagut "en la història democràtica", segons ha dit. Miralles també ha subratllat que els resultats han confirmat que El Pi té "una base de votants sòlida".

stats