Política 01/12/2021

Jaume Far compareixerà al Parlament per fer balanç de la seva gestió al capdavant de l'Oficina Anticorrupció

La petició, que ha estat del PP, s'ha aprovat per unanimitat

ARA Balears
1 min
El director de l'Oficina Anticorrupció, Jaume Far, en la sala d'actes del Parlament.

PalmaEl director de l'Oficina Anticorrupció de Balears, Jaume Far, compareixerà al Parlament per fer balanç de la gestió al capdavant de l'organisme. La petició, que ha fet el PP, s'ha aprovat aquest dimecres per unanimitat.

Segons ha informat Europa Press, la diputada del PP, Núria Riera, ha subratllat que "s'han generat una sèrie de dubtes sobre la possible objectivitat i independència de Far en el seu treball". Riera ha afegit que "es diu que ha sofert pressions i que s'ha sentit incòmode. Amb això, no volem sembrar el dubte, però sí que s'ha de posar llum davant d'aquestes sospites perquè no n'hi hagi".

Amb tot, Riera ha assenyalat que Anticorrupció és una "oficina duplicada", perquè ja hi ha altres administracions que fan aquesta gestió. No obstant això, "mentre existeixi, ha de tenir la màxima garantia de transparència i independència", ha conclòs la diputada del PP.

Cal recordar que el Govern va rebutjar que Far dimitís com a director de l'Oficina Anticorrupció per pressions de l'Executiu –com defensa el PP– i va afirmar que va fer feina amb "absoluta independència".

stats