Política 09/11/2021

El Govern rebutja que Far dimitís per pressions i afirma que va fer feina amb "absoluta independència"

El PP ha reclamat eliminar l'Oficina Anticorrupció perquè les seves funcions "estan duplicades" i costa "més d'un milió cada any"

2 min
La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern, Mercedes Garrido, aquest dimarts al ple del Parlament.

PalmaLa consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern, Mercedes Garrido, ha rebutjat aquest dimarts al Parlament que Jaume Far dimitís com a director de l'Oficina Anticorrupció per pressions de l'Executiu –com defensa el PP– i ha afirmat que va fer feina amb "absoluta independència".

"Valoram la tasca i la feina que ha fet al capdavant de l'Oficina, posant en marxa una institució que servirà perquè no es repeteixi el que vosaltres vàreu fer, que és dur-nos al top ten de la corrupció a Espanya", ha assenyalat Garrido. "Va renunciar perquè retorna al seu lloc de feina i pel que hem vist és per accedir a una plaça a una altra institució", ha apuntat la consellera.

El diputat del PP Antoni Fuster, però, ha retret al Govern que només estan interessats en l'Oficina si és "submisa" als interessos de l'Executiu, i ha reclamat eliminar aquest organisme perquè les seves funcions "estan duplicades" i costa "més d'un milió cada any".

"És prescindible", ha reiterat el popular, i ha afegit que no només ho pensa el seu partit, perquè "un nou líder de MÉS també opina el mateix". Fuster s'ha referit al nou candidat sobiranista al Parlament Lluís Apesteguia, que en un fil de Twitter que poc després va esborrar qüestionava el paper de l'Oficina i reclamava que se'n fes un replantejament.

Garrido ha replicat que el PP es contradiu perquè defensa l'Oficina, però alhora demana que s'elimini. "La gènesi de l'Oficina es diu túnel de Soller, Nóos, senyor Matas, Rasputin i Son Espases", referint-se als casos de corrupció dels populars a les Balears.

Responent a una pregunta del diputat de MÉS per Menorca Josep Castell sobre el retard en la investigació de denúncies rebudes, Garrido ha anunciat que l'Oficina disposarà de 400.000 euros més l'any que ve i quatre places noves. La consellera ha comentat que espera que això permeti reduir el temps per tramitar els expedients. Castells ha celebrat l'increment del pressupost i, referint-se al PP, ha dit que el cost de la corrupció ha estat molt superior al que costa l'Oficina. També ha defensat que Jaume Far ha estat un perfil "clarament independent", i que el nou director ha de ser igual.

stats