Política 04/03/2020

Jaume Font: "Estam davant el final d'una etapa i el principi d'una altra"

El Pi reuneix el seu consell general a Inca i obre el procés cap a un congrés extraordinari

M. Barceló
2 min
Jaume Font diu adéu a la política.

IncaL'expresident i exportaveu d'El Pi Jaume Font ha presentat el seu informe al consell general del partit, després de la seva dimissió, el passat 11 de febrer. Uns 120 representants i afiliats del partit han assistit a l'acte al Centre Bit d'Inca. Font, abans d'entrar, s'ha mostrat esperançat amb el futur del partit. "Acaba una etapa i en comença una altra. Jo veig el tassó mig ple", ha destacat, tot i reconèixer que "no és un moment fàcil" per a la formació política, de la qual continuarà formant part com a militant.

La intervenció de Font ha durat una hora llarga, que s'ha tancat amb una ovació de quasi un minut per part dels presents. A la sortida, ha expressat confiança que si el partit "té un debat obert i honest", té futur. El president provisional encara no s'ha fet públic a l'espera de convocar un comitè executiu.

El fins ara president d'El Pi ha dit que no se'n va ressentit. "No quedava més remei que partir", ha subratllat, abans de treure pit de deixar un partit que ha sobreviscut a una forta competència, mantenint-se al voltant dels 30.000 vots en un ventall electoral molt ampli i amb un canvi polític molt gros a Espanya. "El nostre resultat va ser extraordinari", ha destacat, i ha reconegut que "altres ho veuen negatiu". Font ha acabat dient que se'n va "comprès per la majoria" del partit.

A partir d'ara hi ha un termini màxim de sis mesos perquè hi hagi un congrés extraordinari, però es podria avançar a tres mesos amb un terç de firmes dels afiliats. Per part seva, la presidenta d'El Pi a Mallorca, Xisca Mora, la batlessa de Porreres, s'ha limitat a dir que "a partir de demà s'obre un procés", i no ha volgut fer més declaracions.

Font es va acomiadar aquest dimarts del Parlament enmig d'una ovació de tots els diputats de la Cambra. L'expresident d'El Pi va aprofitar el seu torn de paraula per donar les gràcies a les persones que han format part de la seva vida política, a més dels companys de partit. Ara, i segons apunten fonts del partit, Josep Melià es perfila com a portaveu d'El Pi al Parlament balear.

stats