Política 28/05/2023

"Ja teníem el trempó fet per anar a la platja, però amb aquest dia tapadot hem vingut a votar"

En una jornada electoral ennigulada, els col·legis d'arreu de les Balears registren una assistència abundant

3 min
Electors entren i surten del col·legi electoral del CEIP Aina Moll, a Palma, amb el cel ennigulat.

Palma"Volíem anar a fer el primer capfico de la temporada a Son Real o a Son Serra de Marina amb els nins, però quan ens hem aixecat i hem vist el cel tan ennigulat, tapadot, hem decidit venir a votar", explica Marga, d'una trentena d'anys, a les portes del CEIP Aina Moll de Palma, quan són devers les 10.15 del dematí. Juntament amb la seva parella acaben de votar en aquest col·legi electoral, que és també el centre on els seus dos fills van a escola. "Havíem fet un trempó i una truita amb patates, que als al·lots els agrada molt. Duim el dinar dins el cotxe. Crec que anirem a fer una volta per Banyalbufar, per ventura baixarem a la cala. Ja ho veurem", comenta Sergi.

El CEIP Aina Moll de Palma, ple de gent per votar.

Marga reconeix que fer comptes d'anar a votar a darrera hora és un "mal negoci". "Qualque any, nosaltres hem anat a la platja durant la jornada electoral, pensant que aniríem a votar en arribar a ca nostra. El que sol passar, però, és que t'emboliques amb els infants, que ja estan malsofrits, els fas el bany, i llavors ja te n'afluixes. Per tant, allò ideal és el que hem fet avui: votar abans de partir a part o a banda. Ara ja tenim les feines fetes", explica aquesta palmesana que no especifica per quina opció s'ha decantat, encara que assegura que ha votat "progressista".

Quan faltaven deu minuts per a les 9 h del dematí, al col·legi electoral de l'institut Madina Mayurka, una coa esperava que obrissin les portes per poder votar. Tot i que hi predominaven les persones de cinquanta anys per amunt, també n'hi havia que no arribaven a la trentena. "Hem obert i la gentada ha envestit cap a dins. Aquest és un col·legi amb moltes de meses, i, per tant, sempre hi ha molt de trull. Crec que, fins a migdia, la cosa estarà moguda", comentava un apoderat de MÉS per Mallorca.

L'apoderat que es canvia de camisa: abans Podem, ara Vox

Omar Expósito, canditat número 24 de la llista de Vox a l'Ajuntament de Palma exerceix durant aquesta jornada d'apoderat del seu partit al col·legi electoral de l'Escorxador. Aquest fet ha sobtat el candidat número dos de Palma per la llista de Podem, Jesús Jurado. "L'any passat aquest jove va ser apoderat amb nosaltres, amb Podem, i ara me'l trob aquí! Jo sempre vaig pensar que Podem no era el seu lloc, fins i tot, pel seu comportament, en qualque ocasió vaig sospitar que era un infiltrat".

Demanat sobre aquesta qüestió, el mateix candidat de Vox reconeix que, a Podem, no s'hi va arribar "mai a sentir bé". "Jo tenia una actitud participativa en la formació, però veia que els meus plantejaments eren ignorats i que em feien el buit. Va ser per això que me'n vaig anar. Durant aquest temps, he començat a estudiar Ciències Polítiques a la UNED, i m'he creat uns referents polítics. Per això vaig decidir anar a la llista encapçalada per Fulgencio Coll. M'hi sent molt bé. Jo no estic en política per optar a un càrrec. Estic molt bé fent feina a l'empresa privada", comenta Omar Expósito, de 34 anys i treballador en una empresa especialitzada en tapisseria nàutica.

Les exregidores del PP que esperen Armengol

"Just ara fa vint anys que nosaltres dues començàrem a ser regidores. Mira si n'han passades, de coses, en tot aquest temps!", diu rient l'apoderada popular i exregidora Margalida Ferrando, en presència de Catalina Terrassa, també exregidora i apoderada en aquesta jornada electoral. Totes dues es troben al col·legi electoral de Sant Felip Neri, entre la Mercè i el carrer de Sant Miquel, a Palma. Tot i que és un col·legi amb una sola mesa, hi ha molta d'expectació, perquè és el lloc on està previst que la presidenta Armengol voti a les 10.30 h del matí. Ferrando i Terrassa varen ser regidores de Serveis Socials i d'Infraestructures respectivament, en temps de la batlessa Catalina Cirer. "Durant el mandat d'Aina Calvo continuàrem com a regidores a l'oposició. Després ja no formàrem part de cap de llista, però nosaltres dues continuam sent part del PP, i per això avui som aquí com a apoderades", afirmen les dues populars.

stats