GOVERN ESPANYOL

Iván Redondo diu que Sánchez li va oferir un ministeri perquè no marxés

ARA
2 min
Iván Redondo diu que Sánchez li va oferir un ministeri perquè no marxés

MadridIván Redondo va deixar de ser cap de gabinet de l’actual president espanyol, Pedro Sánchez, en la remodelació que el cap de l’executiu va fer al mes de juliol. ¿Va marxar ell o el va fer plegar Sánchez? Segons Redondo, va ser ell qui va prendre la decisió. “Ho vaig explicar al president, i ho va entendre”, va dir ahir en una entrevista a La Sexta. Segons Redondo, però, quan va comunicar a Sánchez la seva decisió de deixar l’executiu, el president li va oferir un ministeri perquè continués al govern, però Redondo no va acceptar. De fet, segons l’ex cap de gabinet de Sánchez, no era la primera vegada que el president l’hi oferia.

La versió de Redondo, però, contrasta amb la que havien publicat alguns mitjans, que deien el contrari: era ell qui havia reclamat un ministeri. De fet, ahir des de Twitter persones que havien treballat dins del govern espanyol acusaven Redondo de mentir en l’entrevista. El consultor polític, però, va insistir a explicar fins i tot un sopar per convèncer-lo.

Iván Redondo també va aprofitar l’entrevista d’ahir per desvincular-se d’una de les jugades polítiques que van sacsejar el tauler polític a l’Estat: la moció de censura fallida a Múrcia -que va tenir la seva rèplica a Castella i Lleó-, impulsada pel PSOE. “Al meu parer, no s’havia de fer”, va afirmar. L’ex cap de gabinet de Sánchez, de fet, va explicar que no estava al cas de l’operació ideada des de les files socialistes.

De cara al futur, Redondo va pronosticar que en els pròxims anys no se celebraria un referèndum d’autodeterminació a Catalunya i que tampoc hi hauria independència, però sí que va deixar anar una recomanació: que abans del 2030 s’iniciïn els treballs per reformar la Constitució. Així, va apostar perquè en la següent legislatura el govern espanyol -va dir que Sánchez és qui tenia més possibilitats de tornar a ser president- prepari un referèndum perquè la ciutadania es pronunciï sobre si és partidària o no de reformar la Constitució.

Abans que Sánchez, Redondo havia treballat per a l’actual alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i també per a l’expresident extremeny del PP José Antonio Monago. El consultor polític va admetre que no tornaria a fer un vídeo racista com el que va fer per a la campanya d’Albiol. Va negar, en aquest sentit, que passi en un futur a treballar pel líder del PP, Pablo Casado, i va confessar que votarà Sánchez en les pròximes eleccions.

stats