Política 14/10/2019

Unides Podem investigarà la cursa de bous d'Inca per "irregularitats"

Diuen que no es varen fer els controls antidopatge pertinents, hi varen participar toreros que no figuraven al cartell i varen entrar menors al recinte

K. O.
1 min
El Ministeri de Cultura posa en dubte 9 dels 14 articles del projecte de Llei que regula els "bous a la balear".

PalmaEl portaveu del grup parlamentari d'Unides Podem, Alejandro López, ha anunciat aquest dilluns que la formació investigarà les "irregularitats" que es varen produir a la cursa de bous que es va fer dissabte 12 d'octubre a Inca i en demanarà "la màxima responsabilitat als organitzadors".

López ha assenyalat que el seu partit condemna una possible vulneració de la llei de toros i ha indicat que sembla que no es varen fer els controls antidopatge pertinents, hi varen participar toreros que no figuraven al cartell i varen entrar menors al recinte . Per tot això, el diputat ha insistit que a l'hora de parlar d'aquests espectacles ho feim sobre l'Espanya de la "barbàrie" o "una societat empàtica que no veu amb bons ulls els sofriments animal".

La regidora de MÉS per Inca, Alice Weber, tot i formar part de l'equip de govern d'Inca com a tinent de batle de Cultura i Educació, també es va mostrar molt crítica respecte de la cursa. "Demanarem l'acte veterinari anterior i posterior a l'activitat i la resta de documentació per dsol·licitar que hi hagi una actuació davant l'incompliment de la llei i, si correspon, una sanció econòmica", va dir la regidora.

Grups antitaurins es varen manifestar a la plaça de toros d'Inca per protestar contra la cursa de bous, que suposa el segon esdeveniment d'aquestes característiques des que el Tribunal Constitucional va rebaixar la llei aprovada pel Parlament balear que prohibia la sang en aquestes curses. A Palma es va fer una cursa el mes d'agost.

stats