Política 29/04/2023

Impulsar l'esport com a eina per a la salut mental dels joves: el nou projecte de Podem

Destaquen que la pandèmia ha provocat un increment de més del 25% dels casos i que cal actuar-hi ja

ARA Balears
1 min
Magdalena Gelabert, Iván Sevillano, Aurora Ribot i José Antonio Sarriá

PalmaPodem aposta per impulsar la pràctica esportiva com a eina de prevenció i tractament per a la salut mental entre infants i adolescents de Mallorca. El candidat del partit morat al Consell de Mallorca, Ivan Sevillano, ha explicat aquest dissabte que aquesta mesura formarà part del seu programa electoral i que, si arriben al poder, impulsaran diverses activitats per tal de convertir l'esport en una eina de prevenció i tractament de la salut mental dels més joves.

En aquest senti, Sevillano ha explicat que la pandèmia ha provocat un augment de més del 25% de casos de depressió i ansietat entre els joves illencs i aquest fet "no fa més que remarcar la importància d'actuar-hi amb rapidesa i valentia". Així, ha informat que planificaran i promouran activitats esportives dirigides perquè, "en col·laboració amb sanitat, es puguin derivar infants i joves a la pràctica esportiva que impulsarem en el Consell".

Sevillano ha destacat que s'associa només la pràctica esportiva amb una millora de la salut física, però que en la majora de casos s'obliden els efectes positius que provoca també en la salut mental. A més, el candidat de Podem al Consell de Mallorca ha assegurat que l'esport promociona valors "tan fonamentals" en la societat com "la solidaritat, el compromís, el respecte i el sentit de pertinença".

stats