Política 19/02/2020

Iglesias critica el PP al Congrés per "descollonar-se" dels casos d'explotació sexual dels menors tutelats

Marga Prohens ha criticat davant del parlament la negativa del Govern a obrir una comissió d'investigació

Ara Balears
2 min
El vicepresident del govern estatal durant la seva intervenció a la sessió de control a l'Executiu.

PalmaL'escàndol pels casos d'explotació sexual de menors tutelats per l'IMAS ha arribat al ple del Congrés amb un enfrontament entre el vicepresident del govern estatal, Pablo Iglesias, i la diputada del PP Marga Prohens. Pablo Iglesias ha arribat a criticar durament la posició del PP i Vox davant els casos d'explotació sexual i ha considerat "repugnant, fins i tot per a un feixista", que la dreta en vulgui "treure rèdits" i es "descolloni" quan es parla d'aquests casos.

El líder de Podem ha contestat aquest dimecres a les preguntes que han fet els dos partits a la sessió de control del Congrés sobre l'actuació que està duent a terme el govern estatal en aquest tema. Marga Prohens ha criticat l'actitud de l'esquerra davant d'aquest tema, sobretot per no obrir una comissió d'investigació. Iglesias ha aprofitat el torn de rèplica per assegurar que hi ha qüestions "en les quals, per salut democràtica, seria raonable que no es generàs una disputa política". Ha estat en aquest moment quan s'han sentit rialles dels membres del PP i Vox.

Pablo Iglesias no ha passat per alt aquesta reacció i ha dit que el fet "que estiguem parlant de nines prostituïdes i vostès se'n descollonin a la Cambra revela molts elements des del punt de vista moral". A més, ha afegit que "en política és legítima la confrontació en molts temes, en aquests demostren la seva profunda indignitat".

Prohens ha recordat els 16 casos d'explotació sexual que van destapar la polèmica i ha destacat els casos que es van conèixer aquest dimarts a Menorca. acusat el govern, el qual ha denominat "Unides Callem", de callar en aquest assumpte i de bloquejar una comissió d'investigació per esclarir els fets. "Dins el govern espanyol de la mentida, el feminisme és només un eslògan" i ha assegurat que "les dones del PP denuncien aquests fets i les de l'esquerra callen i acoten el cap".

El vicepresident ha assegurat que cap dels 350 diputats del Congrés té "cap mena de dubte" que calgui intervenir en aquest assumpte per posar fi a una "situació tan vergonyosa", si bé ha criticat el PP per utilitzar-lo "per fer la política més baixa". A més, ha recordat que la primera iniciativa serà la llei de protecció de la infància. Davant d'això, Prohens ha contestat que polititzar aquest assumpte "és que l'administració responsable d'aquestes nines es negui a investigar".

Recordem que l'escàndol dels casos d'explotació sexual de menors tutelats per l'IMAS va sorgir arran de la violació en grup d'una adolescent tutelada de tan sols 13 anys durant la nit de Nadal, que a la denúncia va explicar que durant la mateixa nit també li havien fet ofertes per prostituir-se. Després que l'IMAS fes públic que hi havia 16 víctimes menors, la Fiscalia va obrir una investigació penal.

stats