Política 02/05/2023

IB3 descarta un cara a cara Armengol-Prohens i farà un debat amb tots els candidats el 14 de maig

La Junta Electoral Provincial sosté que diferenciar debats amb l'afavoriment de formacions majoritàries vulnera els principis de pluralisme i igualtat

2 min
El director general d'IB3, Andreu Manresa, en una comissió parlamentària.

PalmaFinalment, no hi haurà un cara a cara a IB3 entre les candidates del PSIB i PP, Francina Armengol i Prohens, poc abans de les eleccions autonòmiques del 28 de maig. Segons ha explicat el mateix ens públic de radiotelevisió en un comunicat, la Junta Electoral Provincial creu que el fet de diferenciar debats amb l'afavoriment de les formacions majoritàries (PSIB i PP sumen 35 diputats dels 59 totals) vulnera els principis de pluralisme, igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa.

La possibilitat que hi hagués un cara a cara entre les dues candidates havia causat certa polèmica, ja que els partits minoritaris creien que es donava aquest afavoriment a les dues formacions. Un dels arguments, per exemple, era que PP i PSIB no van sumar el 50% dels vots a les eleccions autonòmiques del 2019, per la qual cosa "s'obviaria més de la meitat dels votants".

En canvi, IB3 ha anunciat que la nit del pròxim diumenge 14 de maig es durà a terme el debat entre els candidats de les nou formacions que tenen representació en el Parlament en l'actualitat: PSIB (Armengol), PP (Prohens), Unides Podem (Antònia Jover), Ciutadans (Patricia Guasp), MÉS per Mallorca (Lluís Apesteguia), Vox (Jorge Campos), El Pi (Josep Melià), Més per Menorca (Josep Castells) i la coalició formenterenca d'esquerres (Sílvia Tur, de Gent per Formentera).

També es preveu un debat entre els candidats als consells insulars, i un altre per als aspirants a la batlia de Palma. Aquests tindran lloc entre el 15 i el 19 de maig a la ràdio pública. De la mateixa manera, es faran entrevistes amb els candidats al Consolat de Mar de les nou formacions que s'han esmentat abans.

Quant al cara a cara entre Armengol i Prohens, IB3 ha matisat que cap de les televisions autonòmiques de la Federació d'Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA) planteja un debat entre els dos candidats majoritaris, perquè no tenen el vistiplau de les diferents juntes electorals.

stats