Política 05/03/2019

Ports IB cedeix l'antiga estació marítima de Ciutadella com a seu de l'FP d'Hostaleria i Turisme

El valor de l'edifici s'eleva a 7,2 milions d'euros

Ivan Martín
1 min
L'antiga estació marítima de Ciutadella impartirà cursos de formació professional en Hostaleria i Turisme.

CiutadellaLa cessió gratuïta de Ports de les Illes Balears al Govern balear d'una gran part de l'edifici de l'antiga estació marítima de Ciutadella possibilitarà la implantació d'un centre integrat de Formació Professional d'Hostaleria i Turisme a Menorca. Així, la Conselleria balear d'Educació gaudirà de l'espai els pròxims 20 anys, prorrogables successivament per 5 anys. L'objectiu de la iniciativa és poder cursar estudis de Formació Professional.

L'edifici, que actualment estava en desús, serà rehabilitat per convertir-lo en centre educatiu. El valor de l'edifici s'eleva a 7,2 milions d'euros. L'IBISEC ha redactat el projecte del nou centre integrat per un pressupost de 3,1 milions d'euros i les obres de reforma s'iniciaran a final d'aquest any. L'equipament permetrà concentrar tota l'oferta formativa existent d'Hostaleria i Turisme i iniciar a Menorca l'oferta d'Indústries Alimentàries, que fins ara no existia. Tots els cicles que s'imparteixen a l'IES Maria Àngels Cardona passaran a aquest nou centre.

Aquesta oferta inclourà la formació reglada de la Conselleria balear d'Educació per a l'obtenció dels títols de tècnic bàsic, tècnic i tècnic superior, i la formació ocupacional del SOIB, que permet aconseguir els certificats de professionalitat. El centre desenvoluparà cicles de Formació Professional inicial, cursos a l'ocupació i acreditacions professionals de les famílies d'Hostaleria i Turisme, així com d'Indústries Alimentaries.

stats