Política 30/03/2023

Hèctor Pons afronta les eleccions municipals a Maó amb el repte d'obtenir majoria

Ara Maó confia a mantenir els cinc regidors i dubtes al PP amb el nou candidat Mateu Aínsa

Iván Martín
1 min
Hèctor Pons és el principal favorit per a guanyar les eleccions municipals.

MAÓMaó és l'únic municipi de Menorca on l'actual batle podria assolir la majoria absoluta. El socialista Hèctor Pons afronta els comicis amb tranquil·litat, conscient de les seves possibilitats, tot i que de portes enfora no es vulgui transmetre aquest missatge.

La coalició entre el PSOE i Ara Maó ha governat els últims anys la ciutat, però la sensació generalitzada és que els socialistes podrien superar els set regidors que ara mateix tenen a la corporació. Cal dir que l'agrupació d'electors Ara Maó, que canvia de candidat passant de Conxa Juanola a Jordi Tutzó, ostenta cinc regidors. Completen l'ajuntament els vuit regidors del PP i un de Ciutadans.

Un altre factor que ajuda a entendre la possibilitat d'obtenir la majoria socialista són els dubtes que genera el candidat del PP entre els mateixos votants. Mateu Aínsa intentarà deixar enrere l'etapa fructuosa d'Àgueda Reynés. A més, la gestió de l'equip de govern s'ha saldat satisfactòriament en línies generals aquesta última legislatura, sense temes rellevants de polèmica i accions que han donat resposta a les demandes ciutadanes.

Pons ha iniciat campanya des de fa mesos i ha configurat una llista amb gent experimentada com l'actual directora de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Elena Costa, amb persones més desconegudes, però amb perfils que completen un ventall de possibles vots que ajudarien la majoria.

stats