Política 02/04/2019

Guillem Balboa: "El 75% de descompte no pot acabar a les butxaques de les companyies aèries"

Veus Progressistes proposa una tarifa màxima per revertir els efectes de la insularitat

Ara Balears
1 min
Miquel Ensenyat i Guillem Balboa en la presentació d'aquest dimarts

PalmaVeus Progressistes ha presentat aquest dimarts les seves propostes per revertir els efectes de la insularitat i els seus costos per a la ciutadania illenca. En aquesta línia, el candidat al Congrés Guillem Balboa ha destacat la necessitat d'establir una tarifa màxima per als vols a la Península, a la qual es pugui aplicar el 75% del descompte de resident després.

Balboa també ha subratllat la importància de poder gestionar els aeroports i ports de les Balears, "com a línia prioritària" per influir no només en l'import de les taxes que es cobren als passatgers i així abaratir els costos dels bitllets, sinó també per garantir que una part d'aquests ingressos, a més, quedi a l'Arxipèlag.

Per la seva banda, el candidat al Govern, Miquel Ensenyat, ha assegurat que el descompte del 75% no ha aconseguit els objectius que s'esperaven en els vols d'alta ocupació, ja que les companyies han inflat els preus i els passatgers residents acaben pagant "pràcticament" el mateix que abans, així que s'ha convertit en "una subvenció per a les companyies aèries i no per als ciutadans, cosa que implica el malbaratament d'uns doblers públics que es podrien invertir millor".

Ensenyat ha plantejat, d'altra banda, que l'estat espanyol ha de demanar a la Unió Europea que el transport de mercaderies estigui subvencionat i se li apliqui l'exempció de la regla de minimis. "Eliminar aquest límit permetrà que les empreses illenques puguin exportar amb la compensació d'una part dels costos de produir aquí", ha explicat.

stats