Política 24/04/2019

Balboa reivindica el 28 d’abril com el dia d'inici de "la revolució de les persones"

Veus Progressistes ha celebrat aquest dimecres l’acte central de campanya a la Fàbrica Ramis d’Inca

E. Navarro
3 min
Xurí, Balboa i Cursach durant l'acte central de Veus Progressistes a Inca

IncaVeus Progressistes ha duit a terme aquest dimecres l’acte central de campanya a la Fàbrica Ramis d’Inca rodejats de més de 400 persones. El candidat de la coalició formada per MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Ara Eivissa i Esquerra Republicana, Guillem Balboa, ha animat els assistents assegurant que "el 28 d’abril comença la revolució de les persones".

Segons ha dit Balboa, Veus Progressistes compta "amb la proximitat, on som imbatibles", per pegar la darrera empenta abans de les eleccions generals i "ser imparables". Balboa ha indicat que vol impulsar una revolució perquè "ara mateix ser demòcrata, defensar els drets civils i socials, voler la igualtat i la llibertat dels pobles i les persones, i no conformar-se és autènticament revolucionari".

Balboa també ha assegurat que "Veus Progressistes és el projecte polític de la majoria de la gent" i que les propostes de la coalició "encaixen amb les aspiracions de la majoria". A més, el candidat ha marcat alguns objectius clau de Veus Progressistes al Congrés, com són "els serveis públics, el canvi de model econòmic i la creació

d’ocupació, garantir les llibertats i els drets civils i promoure una reforma constitucional des d’una òptica progressista i confederal".

En aquest context, Balboa ha apuntat que "s’ha de donar la paraula a la ciutadania i tornar a parlar de República, de sobiranies, de laïcisme i del paper de les forces armades, sense tuteles, sense pors i amb consens". A més, Balboa ha destacat que MÉS i Veus Progressistes "sabem pactar i ho hem demostrat" i ha reivindicat la seva candidatura com la millor per "propiciar un govern d’esquerres".

A l’acte també hi ha intervingut la candidata al Senat, Rosa Cursach, qui ha reivindicat que "les dones i les feministes encapçalam una lluita que és de tota la ciutadania i que s’ha de lliurar a les mateixes entranyes de l’Estat". Cursach ha defensat que "s'ha de traslladar la veu de Veus Progressistes a l'Estat per impulsar polítiques valentes, d'esquerres i feministes, ara més necessàries que mai". Quant a la institució del Senat, la candidata ha dit: "Aquests dies he sentit dir que el Senat és una cambra arcaica que no serveix per a res, però el cert és que aquests darrers anys hem vist per a què serveix el Senat quan està en mans de segons qui: per aplicar l'autoritarisme patriarcal del 155".

El número 4 de la llista al Congrés i president d’Esquerra Republicana a Mallorca, Mateu Matas ‘Xurí’, ha apel·lat "al vot per la democràcia" i ha convidat a "plantar cara als que no volen democràcia". Matas ha expressat que "Guillem i Veus Progressites no estam tots sols, no només és aquí que volem canviar aquest Estat, perquè tenim Compromís al País Valencià, Bildu al País Basc, Esquerra i el Front republicà a Catalunya i perquè tenim molta gent sobiranista que vol un canvi de model.

Així mateix, hi ha intervingut l'eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, que ha repassat la trajectòria ascendent de la formació valencianista i ha fet un paral·lelisme amb el que podria aconseguir Veus Progressistes: "Si nosaltres ho hem fet al País Valencià, vosaltres també ho podeu fer a les Illes Balears", ha dit.

Tot l’acte ha seguit la temàtica de la campanya basada en el lema "La teva decisió" i a fer protagonistes els ciutadans a través d’allò que trien. En aquesta línia durant la vetlada, el candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, i la candidata al Consell, Bel Busquets, han donat empenta i desitjat sort a Balboa omplint-li una maleta de coses que s’haurà d'endur a Madrid, entre les quals hi havia unes claus per millorar les

condicions d’accés a l’habitatge i una calculadora per calcular un millor REB i un millor finançament per a les Illes Balears.

També hi ha hagut moments còmics, com l'esquetx l'endemà de les eleccions amb un suposat triomf de la formació, en què el nou diputat Guillem Balboa rep les cridades de Pedro Sánchez i Santiago Abascal per negociar. També s'ha passat l'espot de campanya, basat en la desició d'una ciutadana a l'hora d'escollir entre el carrer de la dreta o l'esquerra, la bici o el cotxe, el 155 o Guillem Balboa; i un altre vídeo explicant la llei d'Hondt i per què "el vot útil és el vot a Veus Progressistes".

stats