Política 23/05/2023

Guasp promet davallar un 30% l'IBI a autònoms i petites empreses si governa

L'Administració Pública "deixarà de ser un problema i de posar traves normatives i administratives", ha assegurat en una visita al mercat de l'Olivar

ARA Balears
1 min
Els candidats de ciutadans a les principals administracions en una visita al mercat de l'Olivar.

PalmaLa portaveu de Ciutadans i candidata a la presidència del Govern, Patricia Guasp, ha promès rebaixar el 30% de l'IBI per a tots els comerciants, autònoms i petites empreses de Balears si governa durant la pròxima legislatura.

Durant una visita aquest dimarts al mercat de l'Olivar, acompanyada pel candidat de Cs al Consell de Mallorca, Alejandro Valdivia, i la candidata a la batlia de Palma, Eva Pomar, Guasp ha assegurat que l'Administració pública "deixarà de ser un problema i de posar traves normatives i administratives", alhora que ha lamentat que és una entitat que "asfixia i frena l'activitat laboral".

A més, ha anunciat que crearan un cos d'inspectors higiènics per als mercats municipals i milloraran els seus accessos. "Cada vegada hi ha més problemes d'accessibilitat i mobilitat perquè els ciutadans i veïns de Palma puguin venir a comprar als mercats i comerços de proximitat", ha criticat.

Finalment, ha assenyalat que demanaran més transparència per saber les llicències que s'atorguen a les grans superfícies comercials. "Volem potenciar el comerç de proximitat, el sector agroalimentari, posicionar-nos en el mercat i ajudar els autònoms i comerciants amb l'asfíxia de l'Administració pública".

stats