Política 02/03/2022

El Govern treballa "intensament" per l'OSP entre Menorca i Barcelona

Demanen temps per saber com es restableixen les connexions després de la pandèmia

Iván Martín
1 min
Francina Armengol en el ple del Parlament.

MAÓEl Govern balear ha assegurat que està "treballant intensament" en l'Obligació de Servei Públic (OSP) per a la ruta aèria entre Menorca i Barcelona, i assenyala que el retard en les negociacions queda supeditat "a veure com queden les connexions després de la pandèmia".

Així ho ha explicat aquest dimecres la presidenta de l'Executiu autonòmic, Francina Armengol, en el ple del Parlament en resposta a una pregunta del grup parlamentari mixt: "El maig del 2021 va haver-hi una reunió amb el Ministeri i ens van dir que abans de negociar-ho en l'àmbit europeu volien veure com es restablien les connexions".

A més, Armengol ha recordat que aquests anys "hi ha hagut una caiguda de la mobilitat a escala internacional per la pandèmia i s'estan recuperant els aeroports de manera pausada". En qualsevol cas, la presidenta ha destacat que l'aeroport menorquí "és el que més s'ha recuperat de tot l'estat espanyol, ja que ha passat d'una mitjana de recuperació d'un 62% a un 83%". En aquest sentit, Armengol ha assenyalat que amb vista a l'estiu hi ha 11 rutes a destinacions europees i que aquest hivern hi ha hagut dues companyies aèries que han obert rutes noves: "també hi ha hagut 40 freqüències setmanals entre Maó i Barcelona, i entre desembre i febrer s'han registrat freqüències més altes".

Finalment, ha remarcat que per a aquest mes de març, en el qual es preveuen sis freqüències diàries entre Maó i Barcelona, està prevista la reunió "per defensar l'OSP per la qual estam lluitant i treballant intensament".

stats