Política 26/04/2022

El Govern tramita 16 expedients contra companyies aèries per alterar les tarifes

Entre el 2015 i el 2020 es varen tancar 42 expedients per un import total de 928.560 euros

ARA Balears
1 min
Un avió sobrevolant una antena de mòbil.

PalmaEl Govern tramita actualment 16 expedients contra diverses companyies àrees per alterar les tarifes dels bitllets d'avió, segons ha assenyalat aquest dimarts el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, durant el ple del Parlament.

Després que el diputat del Grup Parlamentari Popular Lluís Camps li hagi demanat sobre els "abusos" d'algunes navilieres i aerolínies en les tarifes, Marí ha sostingut que l'Executiu "treballa contínuament" en la vigilància i el control d'aquestes empreses "per detectar alteracions".

42 expedients

En concret, el conseller ha destacat que entre el 2015 i 2020 el Govern va tramitar un total de 42 expedients a navilieres i aerolínies per dur a terme determinades pràctiques que van en contra de les bones pràctiques establertes, per un import total de 928.560 euros.

Així mateix, ha remarcat que el Govern actua davant aquestes denúncies en funció de les seves competències, "vigilant els increments desmesurats i fent possible que hi hagi una competència real". També ha recordat que, d'acord amb l'aplicació de les normatives europees, hi ha llibertat tarifària.

stats