Política 25/02/2020

El Govern balear reclama que se suspengui l'autorització d'amarrament de creuers a Palma a partir del 2022

Aquest dimecres ho sol·licitarà al consell d'administració de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears

Ara Balears
2 min
Iago Negueruela i Miquel Mir durant la roda de premsa

PalmaEl Govern balear reclamarà demà dimecres amb urgència a l'Autoritat Portuària de les Illes Balears que no confirmi cap reserva d'arribada de creuer al port de Palma a partir de l'1 de gener del 2022. Així ho han explicat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, en una roda de premsa aquest dimarts, set mesos després que l'Autoritat Portuària, davant el debat sobre la regulació de l'arribada de creuers, fes públic que ja tenia totes les reserves tancades amb les companyies navilieres fins l'any 2022.

Negueruela ha dit que l'Executiu, amb l'Ajuntament de Palma i l'Autoritat Portuària, negocia "al més alt nivell" amb les grans companyies de creuers per arribar a un acord que permeti "regular i limitar l'activitat" d'aquest negoci i aconseguir-ne un esglaonament efectiu. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i Mir han coincidit a dir que l'objectiu d'aquestes negociacions és "protegir el sector, el turisme i els residents", i han recordat que les institucions balears aposten "per un turisme sostenible des de tots els punts de vista".

La moratòria en la concessió d'autoritzacions d'amarrament, si l'Autoritat Portuària acceptàs aplicar-la, hauria de facilitar les negociacions, i permetre que es poguessin fer sabent que el temps no corre en contra del moment d'aplicar-ne el resultat. A més, també podria ajudar a pressionar les companyies de creuers interessades a fer escala al port de Palma. Cal dir que aquests set mesos l'Autoritat Portuària no ha tancat cap més reserva, segons ha confirmat a l'ARA Balears, perquè s'autoritzen i es planifiquen cada dos anys.

Miquel Mir ha celebrat la decisió de l'Executiu balear, que ha definit com "una nova passa per a la regulació de l'arribada de creuers a Palma", i ha assegurat que les negociacions amb les grans companyies de creuers s'han de fer en concordança amb el context ambiental al qual ens enfrontam. "Hem de lluitar contra l'emergència climàtica i hem de posar en marxa mesures ambientals", ha destacat el Conseller.

stats