Tributs
Política 22/08/2023

El Govern simplificarà el pagament de tributs per adquirir un habitatge en una sola declaració

La mesura que implementarà la Declaració Única Tributària es posarà en marxa en el darrer trimestre de 2023

ARA Balears
1 min
En el darrer trimestre de l’any s’implementarà la Declaració Única Tributària

PalmaEl Govern ha anunciat aquest dimarts un acord amb el qual simplificarà el pagament de tributs locals i autonòmics per adquirir un habitatge. La mesura que implementarà la Declaració Única Tributària es posarà en marxa el darrer trimestre de 2023 i suposarà que amb una sola declaració es generin totes les liquidacions corresponents.

Per exemple, a l'hora d'adquirir un habitatge, es necessiten quatre declaracions d'aquest tipus per a l'Impost de Transmissions Patrimonials (ITP), l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), la plusvàlua municipal i la taxa d'escombraries.

Cal apuntar que la Declaració Única Tributària serà possible quan s'efectuï en un municipi que tingui un conveni amb l'Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) perquè gestioni els seus tributs locals. El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, ha destacat que això és "una passa més" que fan "per connectar l'administració amb el ciutadà i fer tota la tramitació més senzilla", que és "una de les prioritats d'aquesta legislatura". El vicepresident ha recordat també que, en aquesta línia, des d’aquest dilluns tots els tributs locals i autonòmics es podran pagar amb el sistema Bizum, a través de l’app i la web de l’ATIB, sempre que no superin els 1.500 euros.

stats