Política 24/04/2023

El Govern té previst reunir-se amb la Sareb aquesta setmana per analitzar l'estat dels pisos

El conseller d'Habitatge ha avançat que ja ha mantingut contactes amb l'anomenat 'banc dolent' davant la possibilitat d'adquirir 120 habitatges

1 min
Cap dels habitatges que el Govern ha expropiat és a Palma.

PalmaEl conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha avançat aquest dilluns –en la roda de premsa posterior al Consel de Govern– que aquesta setmana té previst reunir-se amb la Sareb per analitzar l'estat dels 120 pisos que l'Executiu podria adquirir, després de la mobilització de 50.000 habitatges de l'anomenat 'banc dolent' que va anunciar recentment el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Marí ja ha mantingut contactes amb la Sareb per veure "què podem obtenir, veure'n les condicions i si és possible posar-los a disposició de la ciutadania". Són les mateixes paraules que ja va dir la presidenta del Govern, Francina Armengol, dimecres passat, quan es va anunciar l'adquisició de Son Busquets per part del Ministeri d'Agenda Urbana, la qual cosa permetrà construir uns 830 habitatges a l'antiga caserna. "S'han de veure les condicions en què estan i la qualitat per al llogater", va expressar, rebaixant així l'eufòria inicial, quan va subratllar que "era una demanda de les Balears".

El titular d'Habitatge ha mantingut que la voluntat del Govern és "l'ampliació del parc públic" d'habitatge i ha posat en relleu els "més de 100 immobles" que ha adquirit l'Executiu en els darrers anys a partir del dret de tanteig i retracte. Des del 2015, l'Executiu ha adquirit un total de 19 habitatges de la Sareb, i Armengol va recordar dimecres passat que estan negociant la compra de deu immobles més. En quedarien quinze per arribar als 44 que formaven part de l'acord subscrit entre el Govern i el banc dolent.

stats