Política 02/05/2018

El Govern i els consells negocien la regulació del 'tot inclòs'

L'Executiu s'havia compromès a regular aquesta modalitat de turisme, però encara no s'han fet progressos significatius

Jaume Ribas
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la sessió de control d'aquest dimecres al Parlament.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha dit avui al Parlament que l'Executiu negocia amb els consells insulars la regulació del 'tot inclòs'. Els consells de Menorca, Eivissa i Formentera són competents en la matèria d'ordenació turística, mentre que el Govern només controla directament aquesta qüestió a Mallorca.

El president i portaveu d'El Pi, Jaume Font, ha recordat que l'Executiu es va comprometre a elaborar una regulació a mitjan 2016 i que, després, la presidenta la va posposar però va dir que estaria acabada "ben aviat". Armengol ha insistit que s'hi està treballant en col·laboració amb les institucions insulars i ha destacat que "encara queda un any de legislatura".

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ja es va interessar per aquesta qüestió en el ple de dimarts de la setmana passada i no va obtenir cap resposta concreta. Avui, la presidenta ha destacat que el seu Govern treballa de manera coordinada amb els ajuntaments de Palma, Calvià i Llucmajor per combatre els "excessos" que, ha destacat, normalment s'associen al tipus d'allotjament 'tot inclòs'.

stats