Política 07/12/2019

El Govern proposa una sanció de 36.000 € al Tren de Sóller per manca d'accessibilitat

El Defensor del Poble al Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) hi havia denunciat l'absència d’accessibilitat

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu del Tren de Sóller

PalmaLa Conselleria de Mobilitat del Govern ha obert un expedient sancionador al ferrocarril de Sóller per una presumpta infracció a la Llei d’accessibilitat universal de les Illes Balears i proposa una sanció de 36.002 euros a les seves estacions de Palma i de Sóller, segons ha informat Efe.

Així ho ha notificat el Defensor del Poble al Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), que havia denunciat a aquesta institució l'absència d’accessibilitat d’aquest transport balear, fent-se eco de diverses queixes d’usuaris amb discapacitat contra el Tren de Sóller.

La Direcció General de Moviment i Transport Terrestre proposa sancionar el Tren de Sóller perquè “no s’adapta l’estació de ferrocarril de Palma a les exigències d’accessibilitat o les mesures d’ajust raonables, establertes a la normativa en vigor, fet que hi obstaculitza o hi limita l’accés de les persones amb discapacitat”, segons acredita a l'expedient administratiu, ha informat CERMI. La resolució es va notificar a l’entitat el passat 3 d’octubre.

stats