Política 22/06/2018

El Govern aprova el projecte de llei per reduir residus i limitar els plàstics

La futura llei preveu sancions d'entre 300 i 2.000.000 euros

Ara Balears
1 min
Imatge de la costa de Calvià.

PalmaEl Govern ha aprovat aquest divendres el projecte de llei de residus de les Balears, amb el qual es persegueix reduir les deixalles generades en compliment dels objectius europeus i restringir l'ús de plàstics prohibint productes d'un sol ús com bosses i safates d'empaquetat.

El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha destacat que la llei, que espera sigui aprovada al Parlament aquesta legislatura, recull "mesures valentes, pràctiques i realistes" per impulsar "un canvi de model" que requereix del compromís de "ciutadans, administracions i empreses".

La futura llei, que preveu sancions d'entre 300 i 2.000.000 euros, assumeix el mandat de la UE que el 2020 els residus generats han d'estar un 10% per davall dels que produïa Balears el 2010 i per al 2030 la reducció ha d'assolir el 20%.

Aquest objectiu implica la supressió de nombrosos estris plàstics com plats i tassons, bastonets per a les orelles i embolcalls d'un sol ús de productes frescos dels que empren les botigues.

Aquest mateix any serà el primer en què es prohibeixin les bosses de plàstic d'un sol ús, els productes amb microplàstics, les versions no reutilitzables d'encenedors, màquines d'afaitar, cartutxos d'impressió i les càpsules de cafè fetes amb materials no compostables o fàcilment reciclables.

stats