Política 04/03/2020

El Govern programa música, cinema, teatre i conferències per reivindicar el 8-M

L'IBDona celebra enguany 20 anys d'existència

Ara Balears
2 min
Presentació dels actes que ha organitzat el Govern amb motiu del 8-M

PalmaEl Govern ha organitzat a través de l'IBDona un programa d'activitats i conferències per commemorar el Dia internacional de la dona el 8 de març. Enguany se celebra una triple efemèride: es compleixen 20 anys de la creació de l'IBDona, 25 anys de la Quarta Conferència mundial sobre la dona, en què es va aprovar la Plataforma d'acció de Beijing, i els 40 anys de la declaració de la CEDAW (Convenció sobre l'Eliminació de Totes les Formes de Discriminació contra les Dones).

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha presentat les activitats organitzades al voltant del 8-M, acompanyada per la directora de l'IBDona, Maria Duran; la coordinadora de Metges del Món, Belén Matesanz; i el gerent de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Pere Malondra. Costa ha animat les dones de les Balears a participar en les manifestacions i la vaga de diumenge, i ha recordat que "al llarg d'aquests 20 anys, l'IBDona ha donat assistència jurídica, serveis psicològics i atenció social a més de 10.000 dones víctimes de la violència masclista a les Balears".

Les activitats començaran dissabte, 7 de març, amb l'acte 'Celebrant feminisme. 20 anys d'IBDona', que tindrà lloc a les 20 hores al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. Obrirà l'esdeveniment una actuació dels alumnes, que interpretaran peces de Lili Boulanger i de Clara Shumann. Tot seguit, l'IBDona reconeixerà la feina que les diferents directores de la institució han fet al llarg dels 20 anys d'experiència –Francisca Mas, Isabel Llinàs, Manuela Meseguer, Lila Thomàs i Rosa Cursach–. Tancarà l'acte un concert de les dones de l'Orquestra Simfònica, que tocaran peces de Mozart i Txaikovski.

L'IBDona ha organitzat amb Metges del Món les jornades 'Prostitució: la foscor dels drets humans', que es faran al CaixaFòrum de Palma els dies 9 i 10 de març, coincidint amb la inauguració de l'exposició sobre violència de gènere Emocions-Reaccions. El programa d'aquestes jornades combina conferències, taules de debat, cinefòrum i teatre per mostrar la prostitució com una forma de violència de gènere que requereix un abordatge integral i multidisciplinari.

El Parlament serà l'escenari l'11 de març de les conferències La postura abolicionista com a resposta a l'experiència d'un país abolicionista, a càrrec d'Ingeborg Kraus, i Com retrobar el benestar emocional de les nines i nins explotats sexualment, a càrrec de Koen Sevenants.

stats