Política 15/02/2022

El Govern i el PP s'enreden pel sector audiovisual

"Ens sentim obviats", han afirmat les productores de continguts illenques

Miquel Crespí
1 min
La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido

PalmaDesprés de l'anunci de la internalització dels treballadors dels informatius d'IB3, l'Associació de Productores Audiovisuals de Balears (APAIB) mostrà la seva preocupació per si el procés afectarà el seu pressupost. "Ens sentim obviats", "no se'ns ha escoltat" o "tenim la sensació que el Govern no creu en el sector" són algunes de les queixes que han fet a l'APAIB, i avui el diputat del PP Francisco Fuster ha demanat quina valoració en fa l'Executiu i, en concret, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido.

"Tenim un compromís ferm amb el sector audiovisual de les Balears, és un sector prioritari", ha reiterat Garrido. La consellera ha desmentit unes declaracions de Fuster, qui afirmava que en una reunió amb el director d'IB3, Andreu Manresa, el Govern digué que "no són una prioritat, no tenim voluntat política de millorar el sector". "Han de deixar la hipocresia i augmentar els pressuposts d'IB3", ha reclamat el bàndol popular. Per la seva banda, Garrido ha remarcat que "les afirmacions són falses", i "s'ha incrementat el finançament a través de la Conselleria de Cultura".

Garrido ha tret a col·lació després la gestió del PP amb Televisió de Mallorca. "Les seves polítiques són el tancament de Televisió de Mallorca, que encara està en concurs de creditors. (...) Ve a donar lliçons i no va fer res bé", ha conclòs la consellera.

stats