Política 02/06/2020

El Govern presentarà mesures de conciliació aquesta setmana

Francina Armengol reconeix que la resposta de l'Estat al respecte "no ha estat satisfactòria"

Maria Llull
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, en el Parlament

PalmaEl Govern presentarà "mesures extraordinàries" per ajudar a la conciliació de les famílies aquesta mateixa setmana, segons ha anunciat aquest dimarts la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, en el ple del Parlament. Armengol ha reconegut que els dos mesos i mig sense escola presencial a causa del coronavirus "han creat problemes", i més ara que "la gent es comença a incorporar als llocs de feina". Així mateix, la presidenta ha recordat un argument que el Govern repeteix també des de fa setmanes: "L'escola no és l'única que té funcions de conciliació", ha dit. "Hem de fer un pla estable de conciliació laboral a les nostres illes, i s'ha d'afrontar de manera seriosa i des d'una visió transversal", ha afegit.

A més, Armengol ha reconegut que la resposta de l'Estat als plantejaments que les Balears han fet arribar a Madrid en aquest àmbit "no ha estat satisfactòria". "Aquesta setmana presentarem mesures extraordinàries", ha continuat la presidenta, que ha respost a una pregunta de la diputada de Ciutadans, Patricia Guasp.

La presidenta ha apuntat durant la seva intervenció que "la conciliació també depèn del govern d'Espanya". "Em preocupen els menors, que no han pogut socialitzar i han tingut situacions complicades. L'escola no només ajuda a conciliar, sinó també a educar", ha continuat.

Per la seva banda, Guasp ha criticat que el pla que el Govern va anunciar fa dues setmanes "és inexistent". "No intenti maquillar la realitat i deixi d'amagar-se darrere Madrid. Com pot dir que espera la resposta de Sánchez per a un pla autonòmic de conciliació?", ha lamentat.

La portaveu taronja ha considerat que, amb els centres educatius tancats, "la conciliació és una utopia" per a les famílies que han de treballar i cuidar els seus fills. "Les famílies necessiten urgentment ajudes i recursos", ha continuat Guasp, qui també ha destacat que "les mares són les més perjudicades". "Donar resposta als problemes reals hauria de ser una prioritat del seu govern, però vostès es dediquen a aprovar decrets ideològics", ha afegit.

stats