Política 17/02/2022

El Govern modificarà la llei perquè l'obligació de restaurar danys ambientals no prescrigui

La no reparació podria arribar a implicar l'embargament de béns

ARA Balears
1 min
Un espai de rellevància ambiental a Balears.

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient i Territori modificarà la Llei per a la conservació d'espais de rellevància ambiental perquè l'obligació de reparar els danys comesos en aquests llocs no prescrigui mai. Així s'ha anunciat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), publicat aquest dijous. Cal precisar que aquesta normativa fa referència a tots els parcs naturals de l'arxipèlag, com Cabrera, la serra de Tramuntana i les reserves de la Xarxa Natura, entre d'altres.

Encara es tracta d'un avantprojecte, però l'Executiu ja ha detallat que, en cas que l'infractor faci la restauració abans que l'administració resolgui l'expedient sancionador, es podrà beneficiar d'una reducció de fins al 40% de la multa. Aquest percentatge, a més, seria acumulable a una altra reducció per reconèixer voluntàriament la responsabilitat, així com una altra pel pagament anticipat de la multa. En cas que la restauració es faci després de la resolució, el descompte serà del 10%, sempre que s'executi dins el termini estipulat.

Segons ha explicat el Govern, l'incompliment de l'ordre de restitució donarà lloc, mentre persisteixi, a la imposició de multes successives. Així mateix, ha remarcat que en cas que no es paguin aquestes sancions, seran exigibles per la via del constrenyiment, que pot arribar a implicar l'embargament de béns.

Per altra banda, fonts de la Conselleria de Medi Ambient i Territori han explicat que, en cas que les infraccions siguin comeses per participants de party boats, sempre que no sigui possible identificar els infractors es posarà la multa a l'empresa que hagi llogat l'embarcació.

stats