Societat 07/08/2020

1,2 milions de l'ecotaxa també serviran perquè persones en risc d'exclusió social treballin conservant el medi

Els doblers finançaran un projecte de millora d'espais de rellevància ambiental, fent tasques de neteja i manteniment

Ara Balears
1 min
Vista aèria del sector costaner analitzat.

PalmaEl Servei de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient i Territori disposarà d'1,2 milions d'euros de l'ecotaxa per fer tasques de conservació, neteja i manteniment en espais de rellevància ambiental de les Balears, que inclouran llocs de feina per a persones en rics d'exclusió social. El Consell de Govern ho ha autoritzat aquest divendres, segons ha informat la Conselleria en un comunicat. El contracte tindrà una durada de 22 mesos.

Entre les tasques que executarà el servei, es preveu la recollida de residus a les cales, platges i zones d'influència situades dins espais naturals de rellevància ambiental, i la separació i classificació dels residus recollits per després ser reciclats i tractats. També es retiraran espècies invasores i es farà una vigilància ambiental.

El projecte inclou l'obtenció de dades, que seran tramitades per després processar-les i tractar-les amb l'objectiu d'elaborar informes. A més, s'informarà sobre la campanya els usuaris que es trobin durant les tasques de manteniment i neteja. També s'establirà una col·laboració entre ajuntaments, consells insulars, associacions privades, voluntariats i particulars per fer aquesta feina.

stats